Beerse Boys veel effectiever dan RPC: uitslag 0-3

DSC_0024

Beerse Boys had aan één helft genoeg om in Eindhoven een ruime overwinning op RPC te boeken. De bezoekers – of liever topscorer Jannes Mulders – benutten drie kansen in de eerste helft terwijl tegenstander RPC de mogelijkheden die er zeker waren om zeep hielp. De ruststand van 0-3 was al na een half uur bereikt en in die stand kwam in de tweede helft geen verandering meer.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de thuisploeg. In de 3e min uur kopte Twan Demin een voorzet rakelings naast het Beerse doel. RPC was de meest aanvallende partij, tot dat Jannes Mulders, op het middenveld in balbezit gekomen, doelman Sam van Rooij ver voor zijn doel zag staan. Met een perfect schot vanaf de middenlijn plaatste hij de bal in de 12e minuut over de RPC-doelman heen in het lege doel: 0-1. En drie munten later was het nogmaals raak. Na een overtreding op Pepijn van Spreuwel net op de helft van RPC plaatste Robin van Rooy de bal uit de vrije trap op het hoofd van Jannes Mulders die vanaf links de bal voor het doel kopte. Daar werd de bal half uitverdedigd en ging weer de lucht in. Het gaf Jannes Mulders de kans om de bal te koppen en dat deed hij richting de verre hoek en zeer doeltreffend: 0-2 in de 15e minuut.

RPC trachtte de bakens te verzetten en was in de 20e minuut dicht bij de aansluitingstreffer; Mark Werts zag een riante scoringsmogelijkheid verloren gaan doordat de bal tegen de lat kwam en vervolgens uitverdedigd kon worden. Jannes Mulders liet in de 31e minuut nogmaals zien hoe je afrondt. Bij een aanval over rechts met Niels van Heerbeek en Lars van de Sande gaf laatstgenoemde een lage voorzet die door Jannes Mulders werd opgepikt voordat doelman Sam van Rooij bij de bal kon. Met zijn rug naar het doel schoot Jannes de bal uit de draai laag binnen: 0-3, een loepzuivere hattrick. Nadat een vlagsignaal voor buitenspel in de 44e minuut niet door scheidsrechter Mathon werd overgenomen kwam Mark Werts in een goede positie om te scoren, maar zijn schot ging ruimschoots voor het Beerse doel langs.

In de tweede helft was het meeste balbezit voor RPC en beperkte Beerse Boys zich voornamelijk tot het gesloten houden van de defensie. Dat lukte, mede door goed keeperswerk van Rob Wilborts als zich gevaar in het doelgebied aandiende, en af en toe ontstond een goede kans voor Beerse Boys als het uitverdedigen een aanval opleverde of een verre trap naar voren goed terecht kwam. Zo kon in de 59e minuut Niels van Heerbeek alleen naar het doel oprukken; hij koos voor een lob en die was niet hoog genoeg om doelman Van Rooij te verrassen.

Er gebeurde in de tweede helft kortom niet veel dat het vermelden waard is en zo trok Beerse Boys de 0-3 voorsprong eenvoudig over de streep.