Beerse Boys maakt het verschil met RKVVO in de tweede helft: 0-3 winst

DSC_0057

In de wat rommelige eerste helft gingen RKVVO en Beerse Boys goed tegen elkaar op en zat het Beerse Boys in de 18e minuut niet tegen dat een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd. Zowel RKVVO als Beerse Boys kregen enkele aardige scoringsmogelijkheden, maar bij rust stond de 0-0 nog steeds op het scorebord. Meteen na rust passeerde Jaden Valies zijn eigen doelman en nog binnen het uur zette Pepijn van Spreuwel de bezoekers op 0-2. Beerse Boys was de toonaangevende ploeg en met een goal van Jannes Mulders vlak voor tijd werd de eindstand op 0-3 bepaald.

Het publiek zag op deze druilerige middag twee aanvallende ploegen aan de wedstrijd beginnen. Het spelbeeld was erg rommelig en veel ballen kwamen aan beide kanten vaak niet aan. Het was dan ook lastig om goede scoringskansen te creëren. Dode spelmomenten leverden het grootste gevaar op en de thuisploeg mocht regelmatig een hoekschop nemen. Zo ook in de 18e minuut en die hoekschop leverde een doelpunt op. In de ogen van de goed leidende scheidsrechter Fonken was er echter sprake van hinderen van de doelman en het feest voor RKVVO ging dus niet door. In de 25e minuut was Beerse Boys dicht bij een doelpunt maar de twee pogingen om de bal binnen te werken slaagden niet. Ook in de 31e minuut had Beerse Boys de score kunnen openen; na een goed aanval schoot Lars van de Sande echter recht in de handen van doelman Stef Biscop. Vijf minuten later was een redding met de voet van Rob Wilborts in het Beerse doel nodig om de nul te houden. Kortom: in de eerste helft bleef de beginstand op het scorebord staan.

Snel na rust veranderde dat echter. In de 46e minuut dacht RKVVO-er Jaden Valies vlak voor zijn eigen doel een ongevaarlijke voorzet kennelijk op zijn doelman terug te koppen, maar de bal belandde in het eigen doel: 0-1.

Gesteund door deze meevaller kwam er meer rust in het spel van Beerse Boys en moest RKVVO op zoek naar de gelijkmaker. Er kwam meer ruimte op de helft van RKVVO, maar Beerse Boys wist de situaties nog niet uit te buiten. De 0-2 viel in de 57e minuut toen Pepijn van Spreuwel een vrije trap van Robin van Rooy vanaf de tweede paal diagonaal binnen kopte. Hoewel RKVVO de aanval bleef zoeken werd het voor het Beerse doel niet echt gevaarlijk, terwijl aan de andere kant Erik Jans in de 73e minuut na een mooie passeeractie zijn doelpoging op de lat zag eindigen. Er deden zich nog enkele mogelijkheden meer voor om de wedstrijd op slot te gooien, maar het bleek lastig om toch grote scoringsmogelijkheden te benutten. Wat dat betreft deed Jannes Mulders het in de 88e minuut beter toen hij met lange passen door de RKVVO-defensie brak en alleen voor doel sluitpost Biscop kansloos liet met een geplaatste bal in de verre hoek: 0-3.