Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys krijgt in slotfase deksel op de neus: Rood Wit V komt langszij

DSC_0029

In een rommelig begin van de wedstrijd in Veldhoven tegen Rood Wit maakte Jannes Mulders al snel de 0-1. Daarna kwam er geen rust in het Beerse spel en ook tegenstander Rood Wit bakte er weinig van. De weersomstandigheden waren nóg slechter en dat zal ongetwijfeld met elkaar te maken hebben gehad. Hoewel Beerse Boys ook enkele keren goed weg kwam, kreeg het diverse mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar dat gebeurde niet. In de extra tijd kwam het toen aandringende Rood Wit verdiend op 1-1 via Giovanni van Bladel.

Op het gladde veld, in het half donker (in de tweede helft gingen de lichtmasten aan) en af en toe stromende regen kregen de toeschouwers op de tribune een zeer matige wedstrijd voorgeschoteld. Nadat hij in de 6e minuut hard de lat had geraakt was het een minuut later wel raak: Jannes Mulders knalde van buiten het strafschopgebied in de hoek binnen: 0-1. Zoals gezegd werd het spel hierna niet beter en worstelden beide partijen zich naar het rustsignaal.

Meteen na rust kroop Beerse Boys door het oog van de naald toen een goede kans voor Rood Wit niet benut werd met een bal rakelings voorlangs. Een snelle tegenstoot van Beerse Boys in de 61e minuut via Niels van Heerbeek en op links Lars van de Sande leverde een grote kans voor Guus Hems op, maar hij schoot in het zijnet. Dat had hij in de 79e minuut kunnen goedmaken nadat hij zich vanaf de linker flank naar binnen dribbelend een aardige schietkans had gecreëerd; zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een vrije trap van Jannes Mulders vanaf een moeilijke hoek leverde bijna een doelpunt op. Hij schoot de bal hard net onder de lat op doel, maar doelman Corne van der Heijden kon de bal wegstompen. De winst leek desondanks binnen, maar in de absolute slotfase drong Rood Wit sterk aan. Eerst knalde Robin Everstijn van afstand een half uitverdedigde bal hard op de paal, maar direct daarna, in de 5e minuut van de extra tijd, bracht Giovanni van Bladel alsnog de verdiende gelijkmaker op het scorebord.