Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys komt uiteindelijk tekort tegen koploper SBC: 2-0 verlies

Beerse Boys speelde in Son een boeiende wedstrijd tegen koploper SBC en kon deze goede ploeg tot een kwartier voor het einde goed bijbenen. Maar in de slotfase moesten de Boys toch capituleren en kregen in een tijdsbestek van 3 minuten twee doelpunten om de oren. Eerst verzilverde Joost van Heck een voorzet van Sander Egmond en snel daarna besliste Egmond zelf de wedstrijd. De overwinning levert SBC een nog riantere voorsprong van inmiddels 13 punten op de ranglijst op en zal vroeg in het seizoen de kampioensvlag kunnen hijsen.

Beerse Boys begon vol overtuiging aan de wedstrijd en na een snelle aanval kreeg Jannes Mulders in de 3e minuut al een goede kans om de score te openen; zijn schot ging echter over. SBC zocht vooral met lange ballen Sander Egmond in de aanvalslinie, maar veel ballen bereikten hem niet doordat deze onzuiver waren of onderschept konden worden. Maar in de 15e minuut kon hij wel doorbreken over links om vrij voor het Beerse doel te verschijnen. Doelman Rob Wilborts hield met een uitstekende redding zijn doel schoon. In de tegenaanval kwam Jannes Mulders tot een hard schot waaraan doelman Sem van de Vijver bijna zijn vingers brandde, maar ook nu bleef de score ongewijzigd. Vlak voor het rustsignaal had de thuisploeg op voorsprong moeten komen toen Sander Egmond vrij voor Rob Wilborts werd gezet, maar ook nu was de Beerse doelman de situatie meester.

Meteen na de pauze had Egmond zijn misser kunnen goedmaken, maar ook nu faalde hij in de afwerking. Beerse Boys kreeg nog twee goede scoringsmogelijkheden voordat SBC toch het heft in handen ging nemen. In de 52e minuut namen Beerse spelers in een druk strafschopgebied enkele doelpogingen en de laatste was door Jannes Mulders, maar hij schoot over. Ook Pepijn van Spreuwel, als veel opkomende back, kwam tot een aardige doelpoging nadat hij in de 69e minuut Sander Egmond de bal ontfutseld had; zijn geplaatste inzet ging rakelings naast het Sonse doel. SBC voerde vervolgens de druk wat op en in de 74e minuut dreigde een gesmoord schot in het Beerse doel te verdwijnen, maar de bal kon uiteindelijk toch simpel uitverdedigd worden. In de 77e minuut was opnieuw een goede redding van Rob Wilborts nodig om een doelpunt te voorkomen. Het doelpunt hing in de lucht en viel in de 79e minuut. Scheidsrechter Theunisz, nadrukkelijk aanwezig op het veld, negeerde het vlagsignaal voor buitenspel van zijn assistent zodat Sander Egmond op rechts door kon breken en een voorzet op Joost van Heck kon afleveren; deze miste niet en zette SBC op voorsprong: 1-0. De wedstrijd werd feitelijk beslist in de 82e minuut een hoge bal werd door de Beerse verdediger Sjoerd van Beers gemist waardoor Sander Egmond vanaf rechts vrij naar het Beerse doel kon oprukken en doelman Wilborts met een harde lage knal kansloos liet: 2-0. Lars van de Sande had de Beerse eer in de 86e minuut nog kunnen redden toen doelman Van de Vijver een hoge voorzet van Ivo Roefs door de vingers liet glippen, maar hij schoot over. Aan de andere kant was SBC in de 5e minuut van de extra speeltijd dichter bij de 3-0, maar de bal stuitte na een afstandsschot via onderkant lat weer terug het veld in.