• Verdiende overwinning Beerse Boys bij Gestel: 1-3

    Beerse Boys werkte wederom hard voor de punten en had ook weer veel moeite met het verzilveren van de mooiste kansen, maar stapte uiteindelijk met een dik verdiende 1-3 overwinning van het veld in Eindhoven. Dank zij een doelpunt van Jannes Mulders op slag van rust kon Beerse Boys met een voorsprong naar de thee, maar halverwege het tweede bedrijf kwam Gestel via Hennie Noijen langszij. Met nog een kwartier voor de boeg kopte aanvoerder Bram Gooskens de bezoekers uit een hoekschop weer op voorsprong en stelde invaller Pim Vingerhoets vijf minuten later de overwinning veilig door uit een hoekschop rechtstreeks te scoren.

    Net als vorige week startte Beerse Boys fel en kreeg al snel enkele dotten van kansen. In de 2e minuut was doelman Tommy van de Gevel net iets eerder bij de bal en kon zo een grote Beerse doelkans voor Pepijn van Spreuwel verijdelen. Ook in de 6e minuut kreeg de Beerse aanvaller een dot van een kans toen Daan Mulders op links de bal had veroverd en met een voorzet op maat Pepijn van Spreuwel wist te bereiken, maar die zette zijn voet te laag tegen de bal waardoor deze over het doel vloog. Inmiddels gutste de regen uit de hemel en zwol de koude wind nog wat aan. Spits Jannes Mulders creëerde voor zichzelf een mooie kans door met een perfecte balaanname de bal voor zijn gevaarlijke rechter te leggen, maar zijn lage schuiver werd door doelman Van de Gevel tot hoekschop verwerkt. De volgende mooie kans kwam in de 33e minuut na goed doorzetten en een prima voorzet van Joop Willems vanaf rechts, maar de inzet van Pepijn van Spreuwel kwam tegen een medespeler, waarna de bal weggewerkt kon worden. Voordat er dan toch gescoord werd noteerden we in de 38e minuut nog een goede scoringskans na een mooie Beerse aanval die dus ook niet verzilverd werd. De dik verdiende voorsprong kwam er toch voor rust en wel in de eerste minuut van de extra tijd. Pepijn van Spreuwel bereikte vanaf rechts met een goede diepe bal spits Jannes Mulders, die de bal controleerde en vervolgens onhoudbaar voor doelman Van de Gevel tegen de touwen schoot.

    Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks. Gestel probeerde met technisch goed voetbal tot aanvallen te komen, maar steeds werd de bal vroegtijdig ingeleverd en kwamen er nauwelijks kansrijke situaties voor het Beerse doel, waarin al snel na rust Giovanni de Vrij had plaatsgenomen als vervanger van Rob Wilborts. In de 60e minuut produceerde Jannes Mulders half wegglijdend een goed schot dat maar net naast ging, maar verder had Beerse Boys geen goede kansen gehad toen Hennie van Noijen plotseling de gelijkmaker binnen schoot. Na een Beerse balverovering kwam het speeltuig bij Bart den Otter die de bal prompt in de voeten schoof van Hennie van Noijen die in de punt van de Gestelse aanval stond. Hij faalde niet en prikte raak in de verre hoek: 1-1 in de 67e minuut. Enkele minuten later maakte Pim Vingehoets voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in het team van Jasper van Hoof en zorgde meteen voor gevaar. In de 77e minuut leverde dat een hoekschop op die Pim nam en perfect voor doel bracht, waar aanvoerder Bram Gooskens met het hoofd de verre hoek vond: 1-2. Enkele minuten later raakte doelman Van de Gevel geblesseerd bij het voorkomen van een doelpunt van Jannes Mulders, ten koste van een hoekschop, en werd opgelapt door de verzorger van Beerse Boys. Of hij wat terug wilde doen blijft de vraag, maar feit is dat hij in de 83e minuut onder de bal door ging bij de hoekschop die door Pim Vingerhoets was genomen en rechtstreeks in het Gestelse doel verdween: 1-3. Aan het spel in de resterende minuten was te zien dat de beslissing was gevallen.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts (48. Giovanni de Vrij); Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Nick van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Bart den Otter; Daan Mulders (70. Pim Vingerhoets), Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel (87. Lars van de Sande)


    Op de grote foto: Bram Gooskens (8) kopt uit een hoekschop van Pim Vingerhoets de 1-2 binnen