• Totale off-day Beerse Boys levert forse nederlaag op

    Beerse Boys verloor kansloos met 6-0 van Marvilde. Tot aan het eerste doelpunt deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder en creëerden ieder maar één goede scoringskans. Robbert Born opende zo’n 5 minuten voor rust de score uit een vrije trap en nog in het eerste bedrijf verdubbelde Jelle Born de Veldhovense voorsprong. Meteen nadat Lars van de Sande namens Beerse Boys een grote kans op de aansluitingstreffer liet liggen, maakte Marvilde gebruik van de gatenkaas die de Beerse verdediging gedurende 5 minuten was en tilde via Max van den Akker (2x) en Tayfun Yilmaz de score naar 5-0. In de slotfase bepaalde Max van den Akker met zijn derde de eindstand op een voor Beerse Boys blamerende 6-0.

    Vrijwel de gehele eerste helft overheerste het gevoel dat zowel Marvilde als Beerse Boys uiteindelijk als winnaar van het veld zou kunnen stappen. In de 5e minuut kreeg Jannes Mulders net te weinig tijd - toen hij goed in stelling was gebracht - om een goed schot te lossen; het werd een half geraakte bal die in de handen van doelman Sam van Rooij verdween. Aan de andere kant werd in de 25e minuut tot twee keer toe een schot door een Beerse verdediger geblokt. In de 39e minuut bestrafte de scheidsrechter een overtreding van Rob van Bijsterveldt met een vrije trap op ruime afstand van het Beerse doel. Het lukte Robbert Born toch om doelman Rob Wilborts het nakijken te geven met een hard schot in de bovenhoek: 1-0. In de 44e minuut viel de 2-0. De Beerse verdedigers schoven elkaar de bal veelvuldig toe ter hoogte van de middellijn, maar vonden kennelijk niet de gewenste opening. Een hoge bal die uiteindelijk toch volgde werd eenvoudig onderschept en Marvilde zette op rechts een snelle aanval op die uiteindelijk door Jelle Born met een harde lage schuiver in de verre hoek werd afgerond: 2-0.

    Een tegentreffer in de tweede helft zou de bakens weer kunnen verzetten - Beerse Boys was qua spel niet de mindere van Marvilde - en dus gingen De Beerzenaren daarnaar op zoek. In de 53e minuut kwam de grote kans op die tegentreffer. Beerse Boys zette met Dennis Schapendonk en Pepijn van Spreuwel in de hoofdrol een goede aanval over links op en via Daan Mulders kwam de bal voor de voeten van de geheel vrij gelaten Lars van de Sande; zijn schot ging jammerlijk over. Enkele minuten later deelde Marvilde de genadeslag uit. Een Beerse aanval werd afgebroken met slordig balverlies en door Marvilde overgenomen met een diepe bal over de Beerse verdediging. Een korte miscommunicatie tussen de uitgekomen doelman Rob Wilborts en verdediger Stijn van Heerbeek was voor Max van den Akker voldoende om de bal over de Beerse keeper in het lege doel te lobben: 3-0. Een minuut later was het alweer raak; de Beerse verdediging twijfelde bij een vlagsignaal en kreeg Max van den Akker de gelegenheid om doelman Wilborts te passeren en in een leeg doel de 4-0 op het bord te zetten. In de 60e minuut vond de rappe Tayfun Yilmaz op links een vrij veld voor zich en tekende met een diagonaal schot in de verre hoek de 5-0 aan. Beerse Boys stelde hier nog welgeteld één echte doelpoging tegenover. Dennis Schapendonk besloot in de 83e minuut een goede aanval met een geplaatst schot, maar zag doelman Van Rooij de bal tot hoekschop verwerken. Bij een Veldhovense aanval in de 86e minuut over links werd de achterlijn gehaald en misten Stijn van Heerbeek en doelman Rob Wilborts bij de eerste paal de bal, waarna Max van den Akker, een van de twee vrijstaande spelers bij de doellijn, zijn derde van de middag kon aantekenen.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Stijn van Heerbeek; Joop Willems, Dennis Schapendonk, Bart den Otter (46. Lars van de Sande); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders (66. Zeb van Beers), Daan Mulders.


    Op de grote foto dé kans voor Lars van de Sande (15) op de aansluitingstreffer.