• Succesvol begin van het seizoen voor Beerse jeugd

  Na een voor de meeste teams wat voetbal betreft rustige herfstvakantie kijken we terug op de start van het huidige voetbalseizoen. Inmiddels heeft iedereen er al weer een serie competitiewedstrijden op zitten en de nieuwe opzet van de trainingen is al redelijk ingeburgerd.

  De Verenigingsdag

  Het seizoen begon voor de Beerse jeugd met wat nieuws: de Beerse Boys Verenigingsdag. Alle jeugdteams kwamen op zaterdag 25 augustus bij elkaar. Aan de ene kant om natuurlijk weer eens lekker te voetballen na de lange zomervakantie. Maar ook om goede afspraken met elkaar te maken. Over de trainingen, de wedstrijden en de manier waarop we met elkaar omgaan. Hierbij spelen de ouders ook een belangrijke rol. Dus ook zij waren uitgenodigd om samen met leiders, trainers en begeleiders van gedachten wisselen. De opkomst was groot en de feedback die werd gegeven positief. Belangrijk was de overtuiging dat we er gezamenlijk weer een mooi seizoen van gaan maken. Dit was de eerste Beerse Boys Verenigingsdag, een dag waarop we zeker verder kunnen bouwen!

  Nieuwe trainingsopzet

  Een mooi seizoen hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Klikt het binnen het team, de invulling van de trainingen, de accommodatie, de kwaliteit van de velden, het resultaat van de wedstrijden, de tegenstanders, het weer en ga zo maar door. Als club proberen we natuurlijk alle randvoorwaarden zo goed mogelijk in te vullen. En afgaande op de eerste reacties lijken we dit seizoen goed op weg. Wat met name veranderd is, is de opzet van de trainingen. Er wordt nu getraind per leeftijdsgroep. Spelers trainen soms met hun eigen team, de andere keer doen ze een oefening met leeftijdgenoten uit andere teams. De start van deze opzet was wat onwennig maar inmiddels kunnen we wel stellen dat de nieuwe opzet goed bevalt. Dat geldt voor zowel de spelers als de trainers.

  Complimenten

  Complimenten voor met name Jasper en Koen die verantwoordelijk zijn voor deze nieuwe aanpak. Maar ook complimenten voor de jeugd zelf en hun ouders die door alle reacties alleen maar helpen om de zaken nog beter voor elkaar te krijgen. Dat is uiteindelijk wat we ook willen met elkaar. Kijken we naar de wedstrijden en de trainingen dan vallen in ieder geval twee dingen op: het spelplezier tijdens de wedstrijden en de algemene fitheid van de spelers. Het lijkt er dus op dat we op de goede weg zijn!

  Indelingen competities

  Wat betreft de competities lijken de meeste teams goed te zijn ingedeeld door de KNVB. Praktisch alle teams pakken regelmatig hun punten. Sommigen draaien zelfs bovenin mee in de competities. Bij geen enkel team was het nodig om bij de bond aan te dringen op een nieuwe indeling.

  Kortom: het seizoen 2018/2019 is goed begonnen! Laten we gezamenlijk de positieve lijn doorzetten voor de rest van het seizoen.