• Opnieuw verlies Beerse Boys: 0-1

    Beerse Boys stond afgelopen zondag voor de negende keer dit seizoen aan de verkeerde kant van de score. Ditmaal was een ook niet groots spelend Wilhelmina ’08 de ploeg van Jasper van Hoof de baas dank zij de enige treffer van de wedstrijd in de eerste helft, gescoord door Edwin Vaas. Doordat de Beerse doelman Rob Wilborts enkele keren goed ingreep om de 0-2 te voorkomen, kreeg invaller Joost Schapendonk in de slotfase twee goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar zijn doelpogingen leverden de gelijkmaker niet op.

    Zowel Wilhelmina als Beerse Boys misten de nodige basiskrachten; het was aan het spel te zien, want dat was niet bepaald hoogstaand. Combinaties liepen niet, de lange bal werd veel gehanteerd zonder duidelijke achterliggende gedachte en de slordigheden regen zich aaneen. Goed lopende aanvallen waren dan ook zeldzaam, maar in de 10e minuut was er wel een van Wilhelmina ’08. Doelman Rob Wilborts voorkwam met een goede redding een doelpunt. Rond het halfuur zette Beerse Boys een goede counter op en Pepijn van Spreuwel brak door. Hij werd echter van zijn sokken gelopen door een verdediger van Wilhelmina en scheidsrechter Linders liet tot ieders verbazing doorspelen. De verdediger legde de aanvaller per ongeluk neer, was zijn verklaring achteraf. In de 39e minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Wilhelmina zette op links een aanval op die eindigde met een voorzet waar voor het Beerse doel niemand bij kon; bij de tweede paal was de bal voldoende gedaald voor de geheel vrij staande Edwin Vaas en die schoot in de korte hoek binnen: 0-1.

    Ook in het tweede bedrijf zouden er weinig doelrijpe kansen komen. Een vrije trap van Edwin Vaas in de 62e minuut leverde gevaar op, maar doelman Rob Wilborts kon de geplaatste bal tot hoekschop verwerken. Een goed gemikt schot van Dennis Schapendonk in de 68e minuut werd door doelman Swakhoven eveneens naast zijn doel getikt. In de slotfase kwam Beerse Boys nog wel opzetten en dat leverde nog twee aardige kansen op. In de 84e minuut leek invaller Joost Schapendonk af te gaan drukken, maar de bal kon op het laatste moment door een verdediger van Wilhelmina weg getikt worden. Uit een hoekschop in de 3e van de 7 extra minuten speeltijd kopte Joost Schapendonk rakelings over; de gelijkmaker zat er niet in vandaag.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven (46. Perry van Ham), Rob van Bijsterveldt, Stijn van Heerbeek, Nick van Rooy; Joop Willems, Ruud Willems, Dennis Schapendonk; Pim Vingerhoets (62. Joost Schapendonk), Bart den Otter (82. Koen Verhagen), Pepijn van Spreuwel.