Zwak Beerse Boys verliest thuis van Hilvaria: 1-3

DSC_0010

Beerse Boys speelde op de Klep een zeer matige wedstrijd tegen een ook niet sterk spelend Hilvaria en moest na een 1-3 nederlaag de punten laten aan het team van oud-trainer Henri van den Braak. Door doelpunten na ruim een half uur spelen (Coen van Oirschot) en op slag van rust (Joerie van Rijswijk) keek Beerse Boys bij de rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Strijdlust alleen bleek niet voldoende om in de tweede helft de bakens te verzetten. De 1-2 van Jannes Mulders een kwartier voor tijd bracht heel even de hoop terug, maar 3 minuten later was het verschil weer 2 door opnieuw Joerie van Rijswijk.

Beerse Boys is na de overwinning in de eerste wedstrijd van de competitie afgezakt naar de voorlaatste plaats door vier nederlagen op rij. Ook Hilvaria had nog maar drie punten bij de aftrap van deze derby en zelfs al flink wat tegendoelpunten moeten incasseren, maar kon op de Klep het puntenaantal verdubbelen. In een matige wedstrijd gaven beide ploegen aan elkaar niet veel te ontlopen. Hilvaria heeft het voordeel dat het over een gemakkelijk scorende spits beschikt en die zorgde ook vanmiddag met twee doelpunten voor het verschil. In de 3e minuut van de wedstrijd kreeg Beerse Boys een grote kans om de score te openen, maar Jannes Mulders raakte in eerste instantie de bal niet goed en werd bij zijn tweede poging naar beneden getrokken. Het ontging de overigens goed leidende scheidsrechter en een strafschop bleef uit. Ze waren sporadisch vanmiddag, maar in de 33e minuut zette Hilvaria een goed lopende aanval op en bracht daarbij Coen van Oirschot vrij voor het Beerse doel; hij miste niet: 0-1. In de 40e minuut werd Jannes Mulders middels een forse overtreding net buiten de 16 de doorgang belet, maar echte doelrijpe kansen wisten beide ploegen niet te creëren. Toch kwam de ruststand nog op 0-2. In de derde minuut van de extra tijd mocht Joerie van Rijswijk vanaf eigen helft oprukken naar het Beerse doel, zonder dat hem al te veel in de weg werd gelegd; hij scoorde met een fraaie lob over de uitkomende doelman Rob Wilborts: 0-2.

De thuisploeg verloor al snel in de tweede helft de al niet 100% fitte laatste man Ruud Willems, maar ging met veel strijdlust op zoek naar de aansluitingstreffer. Een foutieve, verre terugspeelbal van Pepijn van Spreuwel in de 61e minuut had de beslissing al kunnen inleiden, maar doelman Wilborts redde met gevaar voor eigen leven ten koste van een hoekschop. In plaats van de 0-3 viel de 1-2 dan toch in de 76e minuut toen Jannes Mulders een voorzet met het hoofd naar de verre hoek verlengde. Er gloorde wat hoop bij het thuispubliek, maar die werd al weer snel de grond in geboord. Bij een Beekse aanval in de 79e minuut kon de Beerse verdediging eerst nog een doelpunt voorkomen, maar de bal kwam voor de voeten van Joerie van Rijswijk en die haalde doeltreffende uit in de korte hoek: 1-3. Hoewel Beerse Boys bleef strijden voor een betere score kon het geen potten breken.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Lars van de Sande, Ruud Willems (47. Thijs van Oirschot), Nick van Rooy, Robin van Rooy; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.

Op de foto boven het artikel laat Joerie van Rijswijk (nr 7) van Hilvaria de Beerse verdediging sidderen bij een vrije trap vlak voor doel, maar doelman Rob Wilborts zal redding brengen.

Foto's hieronder:
Pepijn van Spreuwel tracht twee Hilvaria-spelers te omspelen, het Beerse doelpunt van Jannes Mulders (uiterst rechts) is in de maak, 'ballet' in het Beekse doelgebied.