Zwaarbevochten winst Beerse Boys op PSV av: 1-3

20221211-174907DSC_0020

Na een eerste helft met weinig kansen, en de beste voor PSV, lukte het Beerse Boys toch om in de tweede helft de tweede overwinning op rij te boeken. Niels van Heerbeek (2x) en Guus Hems zorgden voor de Beerse doelpunten; maar de 1-2 van Parfait Luwawa namens PSV was de mooiste. Hoewel de 1-3 overwinning een duidelijke is kwam deze moeizaam tot stand; bij de 1-2 stand kwam Beerse Boys enkele keren goed weg en kon de zege pas in de extra tijd helemaal veilig gesteld worden.

Het beginsignaal van scheidsrechter Panjoel had nog maar amper geklonken of een inzet van PSV belandde al buiten bereik van doelman Giovanni de Vrij op de paal. Beerse Boys was dus meteen gewaarschuwd dat het geen walk-over zou worden. Dat bleek de hele eerste helft ook. Terwijl Beerse Boys tot slechts kleine kansjes kon komen, verscheen in de 28e minuut een PSV'er vrij voor het Beerse doel, maar zijn inzet ging voorlangs. Een lob van Pim Ars die maar net over het Eindhovense doel ging was het gevaarlijkste wapenfeit van de bezoekers.

Na de pauze zat Beerse Boys beter in de wedstrijd. Na goed werk van Guus Hems op rechts kon Lars van de Sande voor het PSV-doel net niet bij diens strakke lage voorzet, maar niet lang daarna was het wel raak. In de 57e minuut bereikte Lars van de Sande met een afgemeten pass spits Niels van Heerbeek en die passeerde met een diagonale schuiver doelman Devidson Janzen: 0-1. Er volgde een periode met veel spel op het middenveld. PSV kon niet echt gevaarlijk worden en ook Beerse Boys lukte het nog niet om een beslissing te forceren. De 0-2 viel in de 79e minuut. Een bal van achter uit richting een vrijwel geheel lege speelhelft van PSV liet een speler van Beerse Boys die wel op de helft van de tegenstander stond de bal lopen voor Niels van Heerbeek die van eigen helft af achter deze bal aan ging. Zijn eerste inzet werd nog door doelman Janzen gekeerd, maar de terugspringende bal was weer een prooi voor Niels en dat betekende 0-2 in het verlaten doel. Lang kon Beerse Boys van dit verschil van twee doelpunten niet genieten. Daar zorgde Parfait Luwawa voor door in de 80e minuut vanaf de linker kant met een indraaiende bal, die vlak achter de verre paal binnen sloeg, de stand op 1-2 te brengen. PSV drong nu aan en was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar een van de aanvallers kon net niet meer bij de bal die daardoor door doelman de Vrij eenvoudig bemachtigd kon worden. Tot grotere kansen kwam de thuisploeg niet meer en moest beducht zijn op de tegenstoten van Beerse Boys door de ruimte achterin. Doordat Lars van de Sande in de eerste minuut van de extra tijd de goede keuze maakte en Guus Hems op links aan het werk zette kon deze opstomen naar het PSV-doel. Zijn schot werd door de uitgekomen doelman Devidson Janzen nog geraakt, maar de bal verdween met een boog in het lege doel: 1-3. Ondanks de ruim bemeten extra tijd kwam hierna de Beerse overwinning niet meer in gevaar.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Pim Ars, Bram Gooskens, Teun Wanrooij (74. Joran Liebregts); Guus Hems, Niels van Heerbeek, Lars van de Sande