Zwaar gehavend Beerse Boys verliest van laag geklasseerd DBS: 2-0

20230226-190712DSC_0014

Beerse Boys miste de nodige basisspelers en zag binnen het half uur de wél aanwezige sterkhouders Niels van Heerbeek en Bram Gooskens tot overmaat van ramp ook nog geblesseerd uitvallen. De kleumende toeschouwers op het kille sportpark van DBS zagen een matige wedstrijd die uiteindelijk door de meest fortuinlijke ploeg werd gewonnen, hoewel gezegd moet worden dat DBS de verdediging, nadat de ploeg op voorsprong was gekomen, in orde had en geen doelrijpe kansen meer weg gaf. De Eindhovense doelpunten vielen in de 67e en 80e minuut.

Beerse Boys startte sterk en leek in de 10e minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van Niels van Heerbeek. Scheidsrechter Fonken keurde de treffer in eerste instantie ook goed, maar annuleerde hem alsnog na overleg met de assistent scheidsrechter van DBS. Vijf minuten later moest Niels van Heerbeek geblesseerd het veld verlaten; zijn vervanger was Joran Liebregts van JO19-1. Even later moest middenvelder Bram Gooskens behandeld worden, maar hij kon verder. In de 27e minuut was een goede redding van de Beerse doelman Giovanni de Vrij nodig om een doorgebroken speler van DBS van scoren af te houden. Het ging toch niet goed met Bram Gooskens, zodat hij in de 29e minuut vervangen werd door Job van Ham. Deze speler van JO19 nam plaats in de achterste linie, terwijl Robin van Rooy doorschoof naar de plaats van Bram Gooskens op het middenveld. Job van Ham mag op een zeer geslaagde invalbeurt terugkijken. Het spelpeil was inmiddels zeer matig en echte kansen deden zich niet meer voor.

Ook in de tweede helft zat er weinig lijn in het spel van beide partijen en was de kans klein dat er nog doelgevaar zou komen. De 1-0 van DBS in de 67e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Uiteraard ging Beerse Boys na deze tegenvaller op zoek naar de gelijkmaker en toen Daan Mulders met een heupzwaai van scoren werd afgehouden zou een strafschop uitkomst hebben kunnen bieden, maar de leidsman zag er geen overtreding in. De ruimte die Beerse Boys achterin liet ontstaan door de aanvallende intenties werd door DBS slechts één keer goed uitgespeeld: in de 80e minuut en afgerond door invaller Pedro Silva Mateus: 2-0. Gelet op het feit dat DBS de verdediging met veel mankracht op orde had was het niet te verwachten dat Beerse Boys nog terug kon komen in de wedstrijd en dat gebeurde ook niet.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Robin van Rooy, Joost Schapendonk, Jens Deenen; Pim Ars, Bram Gooskens (29. Job van Ham), Teun Wanrooij; Dima van Ham, Daan Mulders, Niels van Heerbeek (17. Joran Liebregts)