Skip to main contentNieuwsZomeravondvoetbal om de Boyke de Beer Cup

boyke-de-beer-cup-2024

Op twee zomeravonden streden meer dan 140 basisschoolkinderen in drie leeftijdsgroepen om de Boyke de Beer Cup. Deze editie werd gebruik gemaakt van de Tournify app waar alle uitslagen en standen 'bijna live' inzichtelijk waren. Ieder team had en een ouder als coach en iedere wedstrijd werd vakkundig in goede banen geleid door een scheidrechter annex spelbegeleider. Alle ouders en begeleiders van harte dank voor jullie medewerking.

Met de Olympische gedachte "meedoen is belangrijker dan winnen" gingen de 'random samengestelde' teams van start. Eenmaal in het veld ging de ene fanatiek de strijd aan en de andere keek even rustig om zich heen en probeerde de bal ook een keer te raken. Het mocht de pret niet drukken en na afloop was er sowieso voor iedereen een (pr)ijsje.

Bij de kleinsten uit groep 1 t/m 3 streden maar liefst 10 teams in de Nederlandse eredivisie om de felbegeerde cup. Go Ahead Eagles met Davy, Jay-Zyon, Joep en Revi pakte hier de winst op doelsaldo na alle wedstrijden gewonnen te hebben.

De kinderen van groep 4 t/m 6 streden met 8 teams om de winst in de Bundesliga. Uiteindelijk ging TSG Hoffenheim met Jannes, Jordy, Luuk, Mads, Matz, Seb en Sem met de felbegeerde Cup aan de haal.

De oudste jongens en meisjes van de basisschool uit groep 7-8 vertoonden hun voetbalkunsten in de Engelse Premierleague. Chelsea met Daan, Eva, Femm, Luuk, Mick, Neeltje, Noud, Siem, Tijn en Wess, wist hier overtuigend de winst te pakken.

Beerse Boys mascotte Boyke was natuurlijk ook zelf aanwezig om de winnaars te feliciteren en met iedereen te high fiven of op de foto te gaan. Voor alle kinderen die besmet zijn geraakt door het Beerse voetbalvirus en nog geen lid zijn, grijp je kans en meld je aan. Voor alle (groot)ouders en weldoeners die al lid (donateur) zijn van de Club van Boyke de Beer bedankt voor jullie bijdragen waardoor we dit soort activiteiten voor de jeugd kunnen blijven organiseren. Wil je meer weten over de activiteiten van de Boyke de Beer Club en hoe ook jij je bijdrage kunt leveren. Kijk dan even op deze pagina