Skip to main contentNieuwsZomeravondvoetbal om de Boyke de Beer Cup

Logo_Boyke_de_Beer_Club_kleur_30_20230602-195323_1

Op twee zonnige zomeravonden streden meer dan 130 kinderen in drie leeftijdsgroepen om de Boyke de Beer Cup. De jongste voetballertjes speelden als de top zes van de Nederlandse Eredivisie. Naast de actieve leden van Beerse Boys deden er ook veel klasgenootjes mee. Sommigen hadden meer oog voor opa langs de kant dan de bal maar dat mocht de pret niet drukken. Deze editie werden de spelertjes van Feyenoord in de finale verslagen door team PSV met Krijn, Bram, Viggo, Ties en Yve.

De kinderen van groep 4 t/m 6 streden om de winst in de Engelse Premier League. Uiteindelijk ging team Liverpool met Koen, Loek, Kasper, Dirk en Raf met de felbegeerde Cup aan de haal. En de oudste jongens en meisjes van de basisschool vertoonden hun voetbalkunsten in de Duitse Bundesliga. Wolfsburg met Lars, Wess, Bente, Neeltje, Wieneke, Sjors, Teun, Meint en Luuk wist hier overtuigend de winst te pakken. Niet geheel toevallig spelen de dames van Wolfsburg binnenkort de Championsleague finale in het PSV stadion.

Ik vraag me af of de toeschouwers daar net zo fanatiek en positief komen aanmoedigen als op deze twee zomeravonden op de Klep gebeurde.

De vele wedstrijden werden trouwens vakkundig geleid door de jeugdige clubscheidsrechters van Beerse Boys, waarvoor nogmaals grote dank. Mascotte Boyke kwam zelf nog even langs om de winnaars te feliciteren en met iedereen te high fiven. Drie teams gingen met de Cup naar huis maar er was voor iedereen een klein prijsje en een ijsje. De actieve vrijwilligers van Boyke de Beer Club en de jeugdcommissie zorgden samen voor een paar geslaagde zomeravonden op de Klep. Voor alle kinderen die besmet zijn geraakt door het Beerse voetbalvirus en nog geen lid zijn, grijp je kans en meld je aan. Voor alle (groot)ouders en weldoeners die al lid (donateur) zijn van de Club van Boyke de Beer bedankt voor jullie bijdragen waardoor we dit soort activiteiten voor de jeugd kunnen blijven organiseren.