Skip to main content

Nieuws

Wisselende resultaten Beerse Boys in de beker

20220918-190334DSC_0021

De poulefase van de bekercompetitie zit er weer op. Beerse Boys boekte wisselende resultaten en komt uiteindelijk 1 doelpunt tekort om verder te mogen bekeren.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen mede-degradant uit de 2e klasse H Braakhuizen. Op het nieuwe kunstgrasveld zegevierde Beerse Boys dankzij 2 doelpunten van Guus Hems en een eigen doelpunt van een speler van Braakhuizen.

In de tweede wedstrijd trad Beerse Boys in Aalst aan met een erg jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van ruim 21 jaar. Uitgerekend tegen de enige vierdeklasser DVS in de poule was het resultaat een fikse nederlaag van 5-1. Na de snelle gelijkmaker van (alweer) Guus Hems na ruim een kwartier spelen kwam DVS in de blessuretijd van de eerste helft alsnog op een 2-1 voorsprong. Vrij snel na de hervatting bracht Ivo Roefs ongelukkig de stand met een eigen doelpunt op 3-1 en was de strijd wel gestreden; DVS bouwde de voorsprong uit naar 5-1.

De laatste wedstrijd werd – in de stromende regen – weer op De Klep gespeeld en nu was derdeklasser SBC uit Son de tegenstander. Met weer enkele routiniers in de ploeg van Hans Staps was er meer rust en balans in de ploeg. In het eerste halfuur gaven de bezoekers de toon aan en kwamen verdiend op voorsprong. Met een uitstekend genomen vrije trap bracht Jannes Mulders rond het half uur de stand weer in evenwicht: 1-1. Toen SBC binnen enkele minuten tijd tussen de 65e en 70e minuut de stand naar 1-3 tilde leek de winnaar bekend, maar Beerse Boys toonde veerkracht. Opnieuw uit een vrije trap bracht Jannes Mulders al weer snel de spanning terug en toen hij zijn derde van de middag aantekende uit een afgemeten voorzet van Lars van de Sande was er zo'n 10 minuten voor tijd weer alles mogelijk. Met een prachtige 'krul' in de verre bovenhoek zorgde Lars van de Sande voor een 4-3 voorsprong voor de thuisploeg. Nu stonden beide ploegen in punten gelijk, maar had Beerse Boys nog één goal nodig om boven SBC te eindigen. Dat zat er niet meer in, zodat SBC als poulewinnaar door gaat naar de knock-out fase.

Beerse Boys begint zondag 25 september de competitie met de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat nr 1, volgens de poll van AVE, Bladella. De ploegen in de klasse 3D hebben afgesproken dat er dit seizoen geen entree wordt geheven, dus ook bij Beerse Boys mag iedereen gratis de wedstrijden bijwonen.