Skip to main contentNieuwsWinterstop gaat in en wanneer kunnen we weer voetballen?

logo-Beerse-Boys-clublogo

Winterstop

De jaarlijkse winterstop van 2 weken is van maandag 21 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021. In deze periode zijn er geen voetbalactiviteiten. Tenzij de richtlijnen van de overheid dat onmogelijk maken, mogen er weer trainingen gehouden worden voor de jeugd met ingang van maandag 4 januari. De senioren hervatten de aangepaste trainingen op dinsdag 12 januari 2021.

Hervatten competities in weekend van 16 en 17 januari 2021 is onmogelijk

Door de strengere lockdown is het uitgesloten dat de competities weer hervat worden in het weekend van 16 en 17 januari 2021, zoals de KNVB in het gunstigste geval graag wilde. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z'n geheel te hervatten. Van alle scenario's die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B liggen er voor de seniorenteams daarom nog twee op tafel:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.
Beide scenario's zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen 'optrainen'. De definitieve keuze voor een van deze scenario's en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.