Skip to main contentNieuwsVrijwilligers in de schijnwerper!

20220319-191853Vrijwilligers

Vrijwilliger in de schijnwerper voorjaar 2022: Gijs van Beers

Het is een tijdje stil geweest rondom deze rubriek en dat heeft ons als vrijwilligerscommissie de tijd gegeven om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten die deze aandacht meer dan verdiend heeft. En… je wordt niet zomaar verkozen, want slechts 3 keer per seizoen geven we zo'n welverdiende verrassing weg.

Gijs was dan ook zeer verrast toen we hem kwamen vertellen dat hij de gelukkige was geworden om deze rubriek in het voorjaar van 2022 te "vullen". Vol trots nam Gijs de bijbehorende attentie in ontvangst en daarbij moest hij natuurlijk ook even poseren voor de foto. Een tijdje daarvoor hadden we hem bij het uitvoeren van een andere vrijwilligerstaak al op de gevoelige plaat vastgelegd, zoals jullie elders in dit artikel kunnen zien. 

Eigenlijk hoeven we Gijs, als trouwe vrijwilliger van Beerse Boys, nauwelijks voor te stellen, want wie kent Gijs nu niet. Wie een bezoekje brengt aan de Klep, of het nu in het weekend is of op een trainingsavond door de week, die zal zeker Gijs aantreffen in de vertrouwde ruimte van de terreinknechten of rondom de velden en in het ballenhok. Gijs is al sinds 2005 terreinknecht. Hij heeft deze zeer waardevolle vrijwilligerstaak geleerd van zijn "grote voorbeeld", Cees Copal. Ja Gijs al bijna 17 jaar (hij was heel benieuwd hoe lang hij al terreinknecht was!!) vervul je nu deze taak en dat op een prima wijze. Zeer plichtsgetrouw en altijd goed gemutst!

Maar wie denkt dat de vrijwilligerstaak van Gijs zich beperkt tot de rol van terreinknecht, komt wel zeer bedrogen uit, want sinds 2008 kwamen er nog meer taken bij; eerst als leider van een hoger jeugdelftal en Dames 3 (in 2009) en vanaf 2009 zelfs ook als scheidsrechter bij de jongste Beerse Boys voetballertjes. Ook bij het uitoefenen van deze taak, niets dan lof voor de manier waarop hij dat doet. Is er ergens op zaterdag een scheidsrechters probleem, dan doe je nooit tevergeefs een beroep op "onze" Gijs.

Tja Gijs en als je dan je scheidsrechters rol goed vervult, dan is het ook niet verwonderlijk dat ze je ook als assistent- scheidsrechter weten te "strikken" . Vanaf 2016 vervult hij bij wisselende damesteams deze zeer belangrijke, maar soms ook wat ondankbare taak. Maar Gijs doet dit ook op uitstekende wijze. 

Gijs is niet een man van veel woorden, maar meer van de daden. Vandaar ook dat we het in dit artikeltje met minder woorden doen. Wel kan er dan misschien een foto extra bij. Als we Peter van Gerven, die altijd zo prima voor de plaatsing en omlijsting van onze Beerse Boys artikelen zorgt, even "lief aankijken", dan gaat dat misschien wel lukken. 

Gijs kijkt erg uit naar het artikel, want hij wilde maar wat graag weten, wanneer het zou verschijnen op de site en op de facebook pagina. Nu dus Gijs!!

Van harte gefeliciteerd met je uitverkiezing Gijs en we hopen dat je je vrijwilligerstaken nog jaren met veel plezier wilt blijven doen. Beerse Boys is je voor je enorme inzet veel dank verschuldigd. Het zou leuk zijn als je dat ook even tegen Gijs zegt, als je hem op of rondom de Beerse Boys velden tegen komt. Ga zo door Gijs, we kunnen je niet missen kerel!