• Nieuws

Ad-en-Cis-1

Vrijwilligers in de schijnwerper!

De maanden mei en juni zijn bij uitstek geschikt om er eens een dagje op uit te gaan. De wat frisse maanden waarin we aan het lezen waren over Suske en Wiske of een filmpje keken uit de oude doos, zoals Bassie en Adriaan, liggen nu achter ons. Met een stralend zonnetje aan de hemel gaan we op zoek naar parken met duo's als: Woezel en Pip of Yoki en Jet.

Wat duo's betreft keuzes genoeg. De jeugd van De Beerzen, en dan met name de jongste leden van Beerse Boys, heeft echter zijn eigen beroemde duo, waarvan ze meestal 2 keer in de week kunnen genieten: Ad en Cis!!!, ook wel bekend als Ad van Gestel en Cis (Frans) van Roij. Honderden Beerse Boys leden hebben in hun voetballeven te maken gehad met Ad en Cis en tot op de dag van vandaag is het genieten op de trainingsvelden van de Klep met dit bekende duo.

Het zal daarom ook geen verrassing zijn, dat in deze mooie voorjaarsmaanden, AD EN Cis zijn verkozen tot vrijwilligers in de kijker. Afgelopen zaterdag ging ik naar de Klep om ze te verrassen en zoals altijd trof ik ze aan tussen een juichende groep enthousiaste kinderen, die maar wat graag met Ad en Cis op de foto wilden. 

Een kort gesprekje met Ad en Cis leerde mij al snel dat Ad van Gestel al bijna 45 jaar vrijwilliger is bij Beerse Boys, waarvan de laatste 15 jaar als partner van Cis op de zaterdagochtendtrainingen. Kortom een zeer vertrouwd gezicht voor de allerjongsten onder de Beerse Boys leden. Dat kan ook zeker gezegd worden van Cis (voor diegene die het niet weten; Frans) van Roy. Ook hij is al bijna 45 jaar vrijwilliger bij Beerse Boys en sinds zoon Dirk ging voetballen, betrokken bij de trainingen en de opvang van de "kleinste Beerse Boys talentjes". Snel rekenwerk leert ons dat dit dus al bijna 29 jaar is. Al die tijd heb ik het genoegen om bij Cis in de buurt te wonen en wekelijks zie ik hem in Beerse Boys tenue op woensdagmiddag en zaterdagochtend, mooi getooid in Beerse Boys outfit, richting de Klep fietsen. En dat altijd met een lach op zijn gezicht. Geef uw tekst hier ...

Stijn Schilders, als trainer en oud pupil van Ad en Cis, getuige van mijn korte interview, wil er heel graag aan toevoegen: "En door de inzet van deze 2 is Beerse Boys zo groot geworden!!". Een mooier compliment kan dit unieke duo, samen goed voor bijna 90 jaar vrijwilligerswerk bij Beerse Boys, niet krijgen. Een terechte uitverkiezing dus en ook mocht ik de heren namens de vrijwilligerscommissie van Beerse Boys elk een doos "Merci" overhandigen. Het zal jullie als lezers niet verbazen dat dit de grootste doos is geworden die ik bij onze hoofdsponsor JUMBO Middelbeers heb kunnen vinden. Ad en Cis, heel erg bedankt voor jullie jarenlange tomeloze inzet voor deze aanstormende talentjes van onze vereniging en jullie kennende, vrees ik dat die 2 grote dozen Merci, niet ongeschonden de thuishaven zullen bereiken!

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites