• Nieuws

vrijwilligerstegel

Vrijwilligers in de schijnwerper!

Zo luidt de titel van de rubriek waarin we geregeld een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep van onze mooie vereniging Beerse Boys in het zonnetje willen zetten.

Het opzetten van deze rubriek is een van vele activiteiten die de vrijwilligerscommissie van Beerse Boys in de toekomst wil gaan ondernemen. Maar laten we ons eerst even voorstellen. De vrijwilligerscommissie is ruim een jaar geleden ontstaan op initiatief van het bestuur van Beerse Boys. Boukje Schellens, sinds kort ook lid van het bestuur, is de drijvende kracht en naast Boukje vormen Pleun Neggers en ondergetekende, Bert Gosens, de vrijwilligerscommissie. Je ziet een mix van intelligente, fanatieke, sportieve jonge dames met een al even fanatieke ervaren kracht. Maar een groepje van 3 is wat magertjes, dus bij deze: "Kom je onze club versterken?".

De doelstelling van deze vrijwilligerscommissie is duidelijk: Het werven, behouden en belonen van onmisbare vrijwilligers voor Beerse Boys. Onze club draait voor 100 procent op vrijwilligers, van jong tot wat ouder, maar allemaal even onmisbaar! Eigenlijk veel te veel om op te noemen en vandaar ook deze rubriek. Zo kunnen we in de komende maanden, jaren veel vrijwilligers een "gezicht" geven en proberen te achterhalen waarom ze zo veel tijd in onze mooie vereniging steken EN zo ook andere leden (of (nog) niet leden) aansteken om ook de handen uit de mouwen te steken.

De vervelende coronatijd heeft er voor gezorgd dat we nog een beetje "onder de radar "zijn gebleven, maar daar gaan we verandering in brengen en de verschillende coronavaccins moeten er voor zorgen dat we in de toekomst onze hobby weer "normaal" kunnen uitoefenen.

We hebben tussen Kerst en Nieuwjaar trouwens al een zeer succesvolle "oliebollenactie" mogen organiseren. Mede dankzij de fantastische medewerking van onze eigen Beerse bakker, hebben we net voor Nieuwjaar ruim 200 zakken oliebollen mogen weggeven aan onze vrijwilligers en sponsoren. Een gebaar dat bijzonder werd gewaardeerd gezien de vele leuke reacties. Tja en toen de aardige bakker ook nog eens 100 oliebollen extra had gebakken voor ons hebben we daarmee ook nog eens de Amarantgroep (Sint Annastraat / Hertog Janstraat) en de ouderen van zorgcentrum "de Vestakker" kunnen verwennen. Bij de ingangen van de locaties stonden medewerkers ons al op te wachten om de overgebleven, lekkere oliebollen van ons in ontvangst te nemen. Ze bedankten ons hartelijk!  

Bijgevoegde foto toont ons, in een prachtig winters decor, het thuishonk van de groep vrijwilligers, die we als eerste in het zonnetje willen zetten. De, vanwege de sneeuw, maar vooral vanwege corona, verlaten werkomgeving van onze fanatieke klusploeg. Onder de bezielende leiding van vooral Peter van Gerven, is deze groep klussers elke maandag- en vrijdagochtend onderhouds- en renovatieklussen op "de Klep" aan het verrichten. Helaas tijdens het maken van de foto, gezien de eerder genoemde redenen, niet, maar naast mijn eigen voetafdruk zag ik nog een afdruk van een werkschoen en gezien de maat van de afdruk is Peter me waarschijnlijk al voor geweest. Een dagelijkse inspectieronde op "de Klep" is een van Peters vaste rituelen. In de achtergrond is de kleine overdekte tribune bij het kunstgrasveld duidelijk zichtbaar. Met medewerking van enkele sponsoren en de supportersvereniging is dit gerealiseerd en gebouwd door Frank Louwers.

Echt een onmisbare groep vrijwilligers, die klusploeg. Graag had ik ze deze dag verwend met lekkere warme worstenbroodjes van de Beerse Bakker! Maar beste vrijwilligers van de klusploeg, de vrijwilligerscommissie belooft hierbij dat jullie dat nog te goed hebben. Zodra die vervelende coronamaatregelen het toelaten, komen we jullie verrassen.

Natuurlijk hadden we ze ook willen vragen wat hun drijft om dit mooie werk voor onze vereniging te willen doen. Dat mogen jullie als lezer uiteraard ook zelf doen, dan heb je de info uit eerste hand en wie weet, wil je graag mee komen klussen, want dat kan natuurlijk altijd en weet dat je welkom bent. Dus, kom op de maandag- of vrijdagochtend gewoon even naar "de Klep" om de leden van de klusgroep aan het werk te zien OF kom gezellig een kopje koffie mee drinken (als het weer mag!). De schrijver van dit stuk komt zeker nog een keer terug met de beloofde worstenbroodjes! Lieve mensen van de klusploeg, namens heel Beerse Boys en namens alle lezers van dit verhaal: Heel erg bedankt voor jullie enorme inzet!!

Op onderstaande foto 'poseert' een deel van de klusploeg. Staande van links naar rechts Toon van Kollenburg, Henk de Bresser, Jan Timmermans en Ad van Heerbeek. Zittend van links naar rechts Jo van den Biggelaar, Sjef van Hoek, Harrie Roefs en Harrie Kolsters. Niet op de foto staan de al eerder genoemde Peter van Gerven, Jack Timmermans, Frits de Wert en Harrie van der Velden.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites