Skip to main contentNieuwsVrijwilliger in de schijnwerper: Ruud Dieker

20221112-195943Ruud-Dieker-keeperstrainer

Het voetbalseizoen is al een tijdje aan de gang en vele vrijwilligers zijn al weer uren aan het werk om bij Beerse Boys alles in goede banen te leiden. Hoogste tijd dus om de vrijwilliger van dit najaar in de schijnwerpers te zetten.

Al een half jaar geleden viel de naam van Ruud Dieker binnen onze Vrijwilligerscommissie als kandidaat om deze eervolle vermelding te mogen krijgen. Zeer terecht en ook een mooi gekozen moment om Ruud met deze titel te verrassen. Op dit moment is Ruud immers al 12 en een half jaar actief als keeperstrainer van de seniorenkeepers binnen de selectie van Beerse Boys. Dit koperen jubileum is een uitverkiezing en een felicitatie meer dan waard.

Ruud kwam zelf als 18 jarige keeper bij de selectie. Tot zijn 30e verdedigde hij met verve het doel van Beerse Boys 2 en nam hij op de zondagmiddagen ook nog eens plaats op de bank bij het vaandelteam. Kortom een onmisbare kracht binnen de selectie van Beerse Boys. Nadat keeper Koen zijn heil in Best ging zoeken zou zijn tijd komen, temeer omdat de beoogde 1e keeper Paul de Bresser met een zware schouderblessure moest afhaken. En .. nee "bijdehandje"Lexie van de Broek, keepster van dames 1 en ook aanwezig bij de trainingen van Ruud, hij was niet 3e keus, maar echt 1e keus!! Zelfs zeer succesvol want in de 2 jaar onder trainer Peer van Kemenade werd het kampioenschap maar net gemist, maar zijn 3e jaar, het 1e jaar onder trainer Henri van de Braak werd, mede door zijn ijzersterke optreden dat seizoen, het kampioenschap binnengehaald. Het jaar later stond Ruud zijn plaats af aan de teruggekeerde Koen van Kollenburg.

Op de foto keeper Ruud Dieker na het behalen van het kampioenschap in 2010, omringd door zijn kinderen.

Ruud kon echter geen afscheid nemen van zijn geliefde sport bij Beerse Boys en begon als keeperstrainer bij de Boys, om al zijn ervaringen als uitstekende doelverdediger over te gaan brengen op zijn beoogde opvolgers. Uiteraard was de keepster van dames 1 ook van harte welkom.Bovendien was hij daarvoor al actief als trainer van de jeugdkeepers en tot op de dag van vandaar is hij met zeer veel plezier terug te vinden in de buurt van een Beerse Boys doel om daar een groep van maar liefst 7 toptalenten het keepersvak nog beter te leren beheersen.

Dat hem dat gelukt is, blijkt wel uit de verrichtingen van de verschillende keepers, die hij onder zijn hoede heeft. Zo mocht ik ruim een maand geleden aan de zijde van Ruud meemaken hoe Rob Wilborts tegen Gestel 1, de ene na de andere bal uit zijn doel ranselde. Allemaal vaardigheden die hij van Ruud geleerd had. Helaas brak Rob onlangs zijn scheenbeen en werd hij vervangen door Giovanni de Vrij, een andere groeiparel onder de lat bij Beerse Boys, die door Ruud wat extra gepolijst wordt. Toen Giovanni bij 1 onder de lat kwam was daar zijn zoon Joeri die in Beerse Boys 2 het doel ging verdedigen. Een prachtige kerel die Joeri, zo heb ik afgelopen dinsdagavond op de training mogen ervaren. Het toeval wil ook dat broer Kevin als aankomend talent ook in Beerse Boys 2 speelt.

Kortom zowel in als buiten het veld heeft Ruud zijn steentje bijgedragen aan de "groei" van onze prachtige vereniging. Vooral de keepers profiteren daar met volle teugen van op de dinsdag- en woensdagavonden. We zijn Ruud enorm veel dank verschuldigd en hopen dat we nog jaren van zijn diensten gebruik mogen maken. Ook de keepers zijn hem dankbaar en wilden maar wat graag met Ruud op de foto. Jammer dat de keepers Rob en Giovanni (ook wegens een lichte blessure) op deze training ontbraken en dus niet op de foto staan, maar ik weet zeker dat die 2 topkeepers de inzet van Ruud ook zeer waarderen.

Voor Ruud, een voorbeeldige vrijwilliger, prachtig en bescheiden persoon, was deze aandacht niet zo nodig, maar wij vinden dus van wel. Bij de overhandiging van de attentie zei Ruud dan ook: "Dat is absoluut niet nodig!" Maar na mijn aandringen, dat hij het echt moest aannemen, ging hij overstag. Dit tot grote vreugde van zoon Joeri, die in gedachten die heerlijke chocolade al voor de helft achter zijn kiezen had. Ruud kennende zal hij na de training de gehele keepersgroep, de aanval op "de Merci" wel hebben laten openen.

Bescheiden Ruud wilde ook graag dat ik het verhaaltje voor de Beerse Boys site heel kort wilde houden. Uit respect voor Ruud wil ik dat natuurlijk graag doen, maar eigenlijk zou ik wel een boek over deze prachtkerel (en dat weet ik uit eigen ervaring hoor!) kunnen en willen schrijven. De titel voor dat boek kwam zelfs al spontaan uit mijn pen:

"Ruud Dieker, waar een kleine man groot in is".

Beste Ruud mede namens alle keepers, Beerse Boys, de Vrijwilligerscommissie en alle lezers en lezeressen van deze rubriek: "Dank je wel voor je tomeloze inzet!"