Skip to main contentNieuwsVerenigingsscheidsrechters bedankt!!

DSC_0036

Het seizoen 2022/2023 zit er op en met trots kunnen we zeggen dat we als scheidsrechterscommissie alle thuiswedstrijden van Beerse Boys uit de B-categorie hebben kunnen voorzien van een verenigingsscheidsrechter!! Echt een prestatie van de bovenste plank.

Om een beeld te geven om hoeveel wedstrijden het gaat.

Allereerst de senioren. Hierbij gaat het om heren 4 tot en met heren 10, vrouwen 2 tot en met vrouwen 4. Voor de reguliere competitie zijn dat ongeveer 120 wedstrijden. Hier zijn oefen- en bekerwedstrijden nog niet eens in meegenomen.

Daarnaast is het regelmatig voorgekomen dat we op vrijdag een berichtje van de KNVB kregen dat voor wedstrijden van heren 2, heren 3 en vrouwen 1 er geen KNVB scheidsrechter beschikbaar was en we het op het laatste moment zelf op moesten lossen. Ook dat is steeds gelukt.

De vrouwen van 35+ speelden geregeld op vrijdagavond wedstrijden op de Klep. Ook die hebben we allemaal kunnen voorzien van een verenigingsscheidsrechter.

Om het beeld dan maar helemaal compleet te maken, zelfs aan noodoproepen van verengingen uit de omgeving voor een scheidsrechter hebben we gehoor kunnen geven. Vaak met wat improvisatiewerk, maar het is wel gelukt.

Dan de jeugd. Hierbij gaat het in totaal om ongeveer 220 competitiewedstrijden, ook hierbij oefen- en bekerwedstrijden niet meegerekend. Maar ook die hebben we allemaal kunnen voorzien van een verenigingsscheidsrechter. Hierbij heel veel dank aan onze jeugdleden die zich voorafgaande en tijdens het seizoen hebben opgegeven om jeugdwedstrijden te fluiten. Dit is echt top en we hebben onder onze jeugdleden hele getalenteerde scheidsrechters. Het is een genot om die jongens in actie te zien. En hoe mooi is dat? Jeugdwedstrijden die door jeugdleden worden gefloten. We zijn enorm trots op deze boys.

Al met al zijn er afgelopen seizoen meer dan 350 wedstrijden gefloten door verenigingsscheidsrechters van Beerse Boys en daar zijn we als scheidsrechterscommissie onwijs trots op. Maar komend seizoen gaat het wel knellen. Een aantal jeugdleden heeft aangegeven graag de scheidsrechtercursus te willen gaan volgen, dus dat is geweldig. Maar anderzijds heeft een aantal andere scheidsrechters om uiteenlopende redenen aangegeven te gaan stoppen. Dat is natuurlijk jammer, maar te begrijpen. Dat houdt wel in dat het voor komend seizoen lastiger wordt om wedstrijden te voorzien van een verenigingsscheidsrechter. Met name op de zaterdagmiddag (wedstrijden van 11.45 uur, 13.00 uur en 14.30 uur) voorzien we problemen. Dus als er nog leden zijn die graag een keer een wedstrijd willen fluiten? Geef dat aan. Elke gefloten wedstrijd is er één en vele handen maken licht werk.

Daarnaast zijn we nog op zoek naar uitbreiding van onze commissie. Deze is nu erg krap bezet en nieuwe commissieleden zou echt geweldig zijn.

Al met al willen we alle verenigingsscheidsrechters die afgelopen seizoen één of meerder wedstrijden hebben gefloten nogmaals bedanken voor hun inzet en wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.

Roy, Theo en Ronald