Verdienstelijk gelijkspel Beerse Boys tegen Acht: 1-1

20230129-183041DSC_0014

Beerse Boys heeft op de Klep een punt over gehouden aan de wedstrijd tegen nummer 2 van de ranglijst Acht. Voor rust was het nauwelijks tot doelrijpe kansen gekomen en was de stand dan ook nog dubbelblank. Acht nam al vrij snel na de thee een voorsprong door Yannick Vunge, maar Jannes Mulders bracht de gelijke stand weer op het bord door een strafschop te benutten. Mede dankzij een formidabele redding van de Beerse doelman Giovanni de Vrij bleef deze stand staan tot het eindsignaal.

De eerste wedstrijd na de winterstop, met een week waarin door het sneeuwdek op de velden geen normale voorbereiding op deze wedstrijd mogelijk was geweest, was het afwachten hoe de teams er voor stonden. Aan de doelpogingen en passes over grotere afstand af te meten zaten nog niet alle 22 spelers in het juiste ritme. Het eerste doelgevaar kwam in de 18e minuut op naam van Pepijn van Spreuwel. De Beerse rechtsback onderschepte een bal even buiten het Achtse doelgebied en kon meteen uithalen; de bal ging via een tegenstander rakelings voorlangs. Maar ook Acht had nog voor rust de score kunnen openen. In de 42e minuut deed zich daarvoor een ideale situatie voor nadat een matige terugspeelbal van Beerse Boys zijde in het bezit van Acht was gekomen. Het werd echter slecht uitgespeeld en een zwakke inzet ging uiteindelijk naast.

In de tweede helft moest Dima van Ham al snel geblesseerd afhaken en kwam Acht in de 55e minuut op voorsprong. Yannick Vunge profiteerde van onnodig Beers' balverlies en schoot de 0-1 binnen. Beerse Boys verzwakte daarna niet en bleef voor een goed resultaat strijden. Dat had in de 65e minuut ver weg kunnen zijn toen een tip-in maar net over het Beerse doel verdween. De volgende Beerse aanval leidde de gelijkmaker in. Na een voorzet van Joran Liebregts vanaf de linker flank werd in het strafschopgebied de bal door een speler van Acht met de hand gespeeld en dat betekende een strafschop die in de 68e minuut onhoudbaar voor doelman Rick Saes door Jannes Mulders werd verzilverd: 1-1. De pogingen om alsnog de winst te grijpen leverden aan beide zijden geen echte doelrijpe kansen op, behalve in de 84e minuut toen een geweldige redding van de Beerse doelman Giovanni de Vrij nodig was op een hard schot van vrij dichtbij om de 1-1 op het scorebord te houden. Die gelijke stand bleef staan en dat leverde feitelijk voor de thuisploeg een winstpunt op en voor de bezoekers twee verliespunten. Maar de uitslag was een juiste weergave van de verhoudingen op het veld.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Pim Ars, Bram Gooskens, Daan Mulders (78. Teun Wanrooij); Dima van Ham (49. Joran Liebregts), Jannes Mulders (81. Bas van de Schoot), Niels van Heerbeek