Skip to main content



Nieuws



Nieuws uit de bestuurskamer - september 2019

logo-Beerse-Boys-clublogo
Afdak bij kunstgrasveld

Door de supportersclub is het idee voor een afdak bij het kunstgrasveld gedaan. Het bestuur herkent deze al langer bestaande behoefte en staat positief t.o.v. dit initiatief. Op basis van enkele randvoorwaarden zal de supportersclub dit idee verder uitwerken.

Bestuursvacature

Doordat Patrick Wilkens aftredend is en niet meer herkiesbaar is, ontstaat er een vacature in het bestuur. Als bestuur hebben we overwogen om de ontstane vacature niet op te vullen maar vinden het gelet op de spreiding van de lasten toch handig om de vacature in te vullen. Patrick had, naast de jeugd- en de materialencommissie, ook alcohol- en drugspreventie en het vrijwilligersbeleid in zijn portefeuille. De invulling van de vacature hoeft niet persé op invulling van deze taken gericht te zijn. Binnen het bestuur zijn mogelijkheden om te switchen.

De inzet is om iemand die een afspiegeling vormt van het ledenbestand van Beerse Boys aan te stellen en bij voorkeur een vrouw.

Gemeente

Met de gemeente zijn we nog steeds in overleg over IKC, rotonde en toplaag kunstgrasveld. Het goede nieuws is dat het kunstgrasveld inmiddels zodanig is behandeld dat we er tot de vervanging van de toplaag mee vooruit kunnen. De vervanging van de toplaag moet zo snel mogelijk plaats vinden maar in ieder geval voor de voorbereidingen van het volgende seizoen.
Wat betreft de rotonde moet er de komende maanden door de Gemeente een beslissing genomen worden. Als deze er komt dan vervalt het natuurgrasveld 4 en moet Beerse Boys er een tweede kunstgrasveld bij krijgen.

Wat betreft het IKC zijn er geen vorderingen te melden. Het overleg loopt vast op de financiering hiervan.

Verder zijn we met de gemeente in overleg over het onderhoud en mogelijke privatisering. Deze overleggen verlopen moeizaam mede omdat die alle buitensportverenigingen betreffen. Daaraan gekoppeld is een nieuw subsidiebeleid in ontwikkeling. De maatschappelijke bijdrage van de betreffende organisatie zal hierbij een grote rol spelen.

Voorstel voortzetting samenwerking partnerschip met PSV

PSV heeft hiervoor een voorstel gedaan. Vanuit het bestuur wordt het voorstel als matig gekwalificeerd. We zullen met PSV in overleg gaan om de voorwaarden te bespreken.

Materialen

De commissie materialen heeft, onder aanvoering van Niels van Heerbeek, de afgelopen maanden een megaklus geklaard. Gerealiseerd zijn het beleidsplan materialen, de inventarisatie van bestaande materialen, een materialen- en kledingplan, een operationeel plan en een begroting. Daarnaast moesten ook nog de spullen van de teams op het einde van het seizoen ingenomen worden, nieuwe spullen besteld worden en weer uitgereikt worden. Het bestuur heeft zijn waardering hiervoor uitgesproken.

Jaarrekening

De jaarrekening van Beerse Boys van het seizoen 18-19 is door het bestuur, met en enkele aanpassing, goedgekeurd.

Visie en doelen 2020-2025

Omdat onze huidige visie met de daarbij behorende doelen als einddatum 2020 heeft moeten er, als we op de ingeslagen weg van lange termijn visie verder gaan, een hernieuwde visie en doelen komen. Het bestuur heeft volmondig ja gezegd tegen deze ontwikkeling voor de lange termijn en zal dit proces starten.

Website en narrowcasting

De nieuwe website is nu enkele maanden online en de reacties van de bezoekers zijn positief. Uiteraard is er de mogelijkheid om wedstrijdverslagen of andere artikelen aan te leveren; stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op het TV-scherm in de kantine dat tussen beide toegangsdeuren van de toiletten hangt worden wedstrijdprogramma's, uitslagen en standen getoond (narrowcasting). Bij de programma's is te zien op welk veld de wedstrijd wordt gespeeld en in welk kleedlokaal de teams zich moeten omkleden.