Skip to main contentNieuwsOefenwedstrijd UNA JO19-2 - Beerse Boys JO19-1

20220918-210603wedstrijdverslag

Vandaag 14 januari stond onze aller eerste wedstrijd van 2023 op het programma. Op deze druilerige dag gingen wij richting Veldhoven naar een toekomstige tegenstander die wij in de voorjaars competitie ook gaan tegen komen. Aangezien UNA bovenaan was geëindigd in de najaars competitie bij een groot aantal teams die we de komende wedstrijden ook tegen gaan komen, kunnen we wellicht na afloop van deze oefenwedstrijd allerlei theorieën en kansberekening loslaten t.a.v de uitslag? We gaan immers voor een kampioenschap en hier staan alle neuzen dezelfde kant voor op. Helaas kon Tom niet meedoen door een gebroken pink, maar daar stond tegenover dat Lars eindelijk fit genoeg was om wat minuten te maken.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig toen Joran al de 0-1 scoorde en een scherp begin beloond werd. Hierna golfde het spel op en neer waar de wind een grote rol in speelde. Achterin stond het goed en kreeg UNA nagenoeg geen doelpoging in de eerste helft. Even leek het erop dat een gevaarlijke counter een kans op zou leveren maar Cas wist dit te voorkomen ten koste van een gele kaart. Het is Sam, die samen met Joeri (de hele wedstrijd) in de spits stond, die met een bekeken schuiver de ruststand bepaalt op 0-2.
Zoals helaas al veel vaker kregen we uit een standaard situatie weer een treffer tegen en is het na 55 minuten spelen opeens weer spannend 1-2. Nou ja spannend..... dan wel maar voor 5 minuten want de aanvoerder van UNA kreeg een meer dan terechte rode kaart. Met een man meer hadden we de neiging te snel voorwaarts te willen i.p.v. geduldig het spel te verleggen om zo de tegenstander kapot te spelen. Uiteindelijk zijn het onze beide spitsen die nog scoren en de eindstand van 1-4 wordt bereikt.

Komende week spelen wij voor de beker in Hapert en daarna start de competitie.