Terechte overwinning Beerse Boys in Hapert: 2-4

20221030-182520DSC_0017

Beerse Boys begon sterk aan de wedstrijd tegen Hapert en kwam al vroeg op voorsprong door een rake kopbal van Niels van Heerbeek. Hapert deed echter ook al snel iets terug door de gelijkmaker van Lars Jansen. Daarna was er vooral veel strijd en matig voetbal. Zowel Pepijn van Spreuwel als Guus Hems raakten nog het aluminium, maar de rust werd met 1-1 bereikt. Maar ook na de thee scoorde Beerse Boys snel met weer een kopbal van Niels van Heerbeek en zette Pepijn van Spreuwel nog binnen het uur ook al met een kopbal de 1-3 op het scorebord. Nadat Guus Hems in de slotfase de krachtsverhouding nog wat duidelijker tot uitdrukking bracht met de vierde Beerse goal bepaalde Ties van Ham namens Hapert de eindstand in blessuretijd op 2-4.

Al in de eerste minuut ontsnapte Hapert aan een achterstand; uit een voorzet van Pepijn van Spreuwel kopte Jannes Mulders rakelings voorlangs het doel. Het bleek uitstel van executie, want het veel beter spelende Beerse Boys opende in de 6e minuut alsnog de score. Niels van Heerbeek kopte hard raak in de bovenhoek uit een afgemeten voorzet van Jannes Mulders. Uit een van de spaarzame aanvallen van Hapert scoorde het in de 13e minuut met een strak laag schot van Lars Jansen, waarbij de beslissingen van de scheidsrechter niet tegen zaten voor de thuisploeg. Het had zijn weerslag op het spelpeil. Er werd meer felle strijd geleverd in soms harde duels dan dat er sprake was van aantrekkelijk voetbal. Pepijn van Spreuwel zag in de 19e minuut nog wel een hoge kopbal boven op de lat terecht komen en op slag van rust belandde een niet al te harde inzet van Guus Hems op de paal.

In de tweede helft bracht Niels van Heerbeek de bezoekers weer snel op voorsprong; in de 47e minuut kopte hij een voorzet geplaatst in de verre hoek: 1-2. Bijna antwoordde Hapert weer snel met een doelpunt, maar een half geraakte bal vlak voor doel belandde in de 49e minuut met veel effect op de buitenkant van de paal. Beerse Boys had weer het initiatief zoals in het begin van de wedstrijd en was op zoek naar de beslissende treffer. Die viel in de 53e minuut. Pepijn van Spreuwel stond bij een hoekschop van Robin van Rooy volledig vrij en kopte de 1-3 tegen de touwen. Hapert probeerde uiteraard de bakens te verzetten, maar was te onmachtig om tot doelrijpe kansen te komen; de Beerse verdediging hield vrij gemakkelijk stand. De aanvallen van Beerse Boys leverden echter ook niet het gevaar op dat ze wel in zich hadden, maar het ontbrak aan een goede eindpass of voorzet. Dat was in de 80e minuut niet het geval toen Niels van Heerbeek vrij voor doelman Timo Hooijen werd gezet; hij schoot hard in, maar de Hapertse doelman keerde de bal uitstekend. De 1-4 viel in de 84e minuut. Guus Hems kwam op de rechter vleugel in balbezit uit een voorzet vanaf links. Hij ontdeed zich van een tegenstander en schoot met links onhoudbaar in de korte hoek raak. Het bleek niet de eindstand, want in de 4e minuut van de blessuretijd verkeken de Beerse centrale verdedigers zich op een diepe bal, waardoor de 17-jarige invaller Ties van Ham in balbezit kwam en midden voor het doel de Beerse sluitpost Giovanni de Vrij geen kans gaf met een strakke schuiver in de linker benedenhoek: 2-4.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Pim Ars; Niels van Heerbeek (88. Lars van de Sande), Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Guus Hems, Jannes Mulders (61. Arn Scholten), Doi Deenen (79. Juul Verhagen)