• Nieuws

DSC_0023

Sterke tweede helft levert Beerse Boys een punt op: 2-2 bij Braakhuizen

Op basis van de stand bij rust en het spelbeeld zullen de meegereisde supporters van Beerse Boys geen al te hoge verwachtingen voor het eindresultaat gehad hebben, maar in een goede tweede helft herstelde de ploeg van Hans Staps de opgelopen schade, al was dat op het nippertje. Braakhuizen leidde bij rust met 2-0 door een benutte strafschop van Antony de Haan en een kopdoelpunt van Remco van Wetten; na de pauze benutte Jannes Mulders namens Beerse Boys twee strafschoppen.

Ondanks het verdedigende concept liep Beerse Boys ook in Geldrop weer tegen een snelle achterstand aan. Een lange bal van achter uit in de 6e minuut werd door de snelle spits opgepikt en hij stoomde ermee op naar het Beerse doel. De uitgekomen doelman Rob Wilborts maakte een overtreding bij zijn poging de bal weg te werken en dat betekende een strafschop. Deze werd zuiver ingeschoten door Anthony de Haan: 1-0. Braakhuizen bleef de bovenliggende partij en was met een laag hard schot in de 16e minuut dicht bij de 2-0, maar Rob Wilborts in het Beerse doel keerde de bal. De Beerse aanvallers waren onmachtig en wisten in enkele hachelijke situaties niet tot scoren te komen. Dat was aan de andere kant van het veld al niet anders, tot in de 38e minuut toch de 2-0 viel. Een voorzet vanaf links werd door Remco van Wetten bij de tweede paal simpel binnen gekopt.

Beerse Boys kwam na de thee als herboren uit de kleedkamer. Dat wil niet zeggen dat de bezoekers in de 51e minuut niet goed wegkwamen bij een hard schot buitenkant paal. Een minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het net, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een lage voorzet van Dennis Schapendonk werd door de doelman van Braakhuizen voor de voeten van Pepijn van Spreuwel geduwd en die deponeerde de bal in het doel, maar stond dus kennelijk buitenspel. Beerse Boys bleef bij de aanvallen nu langer in balbezit en kon regelmatig voor gevaar zorgen. Bij een voorzet in de 78e minuut werd Daan Mulders voor doel naar de grond getrokken en dat betekende een strafschop voor Beerse Boys; Jannes Mulders was trefzeker: 2-1. Twee minuten later lag de gelijkmaker al in het doel, maar het doelpunt werd verrassend afgekeurd wegens buitenspel. Stijn van Heerbeek schoot van grote afstand op doel en zag de bal rechtstreeks in de rechter hoek in het doel verdwijnen, maar ook deze treffer haalde het boekje van de leidsman dus niet. Neemt niet weg dat Beerse Boys in de gelijkmaker bleef geloven en de beloning in de tweede minuut van de extra tijd kreeg. Daan Mulders was met een dieptepass richting het doel gestuurd en werd vrij voor de doelman van achter neergelegd. Ook deze tweede strafschop werd door Jannes Mulders verzilverd, zij het dat de doelman zijn eerste inzet nog tegen kon houden, maar op de rebound kansloos was: 2-2.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Nick van Rooy, Ruud Willems, Bram Gooskens, Stijn van Heerbeek; Koen Verhagen, Joop Willems, Teun Wanrooij (46. Dennis Schapendonk); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites