Sparta ’25 maatje te groot voor Beerse Boys: 2-0 verlies

DSC_0011

Beerse Boys is de nieuwe competitie begonnen met een 2-0 nederlaag bij Sparta'25 in Beek en Donk. Hoewel er meestal sprake was van eenrichtingverkeer, richting het Beerse doel, kon de thuisploeg de zege pas veilig stellen in de blessuretijd. Bij rust was er nog niet gescoord; in de tweede helft kopte Tijn van den Berg zijn ploeg op voorsprong en zette invaller Daan van Heijnsbergen de eindstand op het scorebord.

Vanaf het begin van de wedstrijd had Sparta'25 een groot veldoverwicht en dat leidde tot diverse hoekschoppen die ook voor het nodige gevaar zorgden, maar steeds was er een speler van Beerse Boys paraat om het gevaar af te wenden. De Beerse verdediging, met daarin de weer voor even teruggekeerde Rob van Bijsterveldt, had de zaakjes aardig op orde en van groot doelgevaar was nauwelijks sprake. Een hard laag schot in de 23e minuut noopte doelman Rob Wilborts tot een uitstekende redding, maar ook aan de andere kant van het veld moest de doelman in aktie komen. Op links had Erik Jans in de 36e minuut een mooie dribbel in huis die hij besloot met een dito schot dat door de Sparta doelman met de voet onschadelijk kon worden gemaakt.

Ook in de tweede helft had Sparta'25 duidelijk het beste van het spel, maar ook nu had het er moeite mee om dat in de score duidelijk tot uiting te brengen. De – dus verdiende – voorsprong kwam er dan toch in de 53e minuut. Een aanval over rechts werd besloten met een hoge voorzet. Voorbij de tweede pal stond Tijn van den Berg op de juiste plaats om tegendraads over doelman Wilborts de bal in de verre hoek te koppen. Het spelbeeld veranderde hierna niet veel en sporadisch kon ook Beerse Boys een aanval opzetten. Echt gevaar leverde dat niet op; een vrije trap van Koen Timmermans in de 72e minuut ging maar net naast. Sparta'25 kreeg door de Beerse jacht op de gelijkmaker wat meer ruimte en zo verscheen Brent Lok in de 79e minuut vrij voor doelman Rob Wilborts, maar die redde bekwaam. De ruim bemeten blessuretijd brak aan en de thuisploeg kreeg nog enkele dotten van kansen, maar zelfs de grootste leverde niet meer dan een schot hoog over op. In de 4e minuut van de extra tijd kwam dan alsnog de beslissende 2-0 van de voet van Daan van Heijnsbergen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Robin van Rooy, Koen Timmermans, Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy; Zeb van Beers, Bram Gooskens, Pim Ars (68. Teun Wanrooij); Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Erik Jans.