Skip to main content

Nieuws

Scorend onvermogen Beerse Boys ook tegen RKVVO cruciaal: 0-3

20220313-203923DSC_0014

Op 31 oktober scoorde Beerse Boys voor het laatst deze competitie. Dat doelpunt werd gemaakt door Jannes Mulders die al sinds half november uit de roulatie is. Bij een 0-1 achterstand kreeg broer Daan de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken uit een penalty, maar het lukte hem niet de bal over de lijn te werken. Met zijn tweede doelpunt bepaalde Martijn van Dijk even later de ruststand op 0-2 in het voordeel van RKVVO. Het uitvallen van aanvoerder en spelbepaler Bram Gooskens na een klein half uur spelen deed geen goed aan het zelfvertrouwen van de Beerse ploeg, die het uiteindelijk aan doelman Rob Wilborts te danken had dat de uitslag tot 0-3 beperkt bleef; Jordi Verhoeven nam het laatste doelpunt van RKVVO voor zijn rekening.

Beerse Boys begon vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen een van de lager geplaatste ploegen in de klasse, RKVVO uit Oerle. Beide ploegen misten enkele vaste krachten en samen met de grote belangen die op het spel stonden kan dat een verklaring zijn voor het erg rommelige spelbeeld, zeker in het begin van de wedstrijd. Veel zomaar weggetrapte ballen, passes die niet aankwamen, kortom weinig structuur in de aanvallen van beide ploegen. Door niet adequaat ingrijpen van twee Beerse verdedigers kon Martijn van Dijk namens RKVVO in de 13e minuut een vrije baan naar het Beerse doel creëren en daar liet hij met een lage schuiver in de korte hoek doelman Rob Wilborts kansloos: 0-1. De thuisploeg probeerde de schade snel te herstellen en bouwde enkele aardige aanvallen op, met name via routinier Niels van Heerbeek en nieuwkomer Dima van Ham, maar echte kansen kwamen er niet uit. In de 29e minuut moest aanvoerder Bram Gooskens geblesseerd het veld verlaten en dat was een fikse aderlating voor Beerse Boys. Desondanks ontstond in de 34e minuut een uitstekende kans om de achterstand ongedaan te maken. Niels van Heerbeek trok met de bal aan de voet het strafschopgebied in en werd gevloerd; de goed leidende scheidsrechter Ulijn wees gedecideerd naar de strafschopstip. De druk op de schouders van Daan Mulders zal groot geweest zijn. Doelman Wouter Verhoeven koos de goede hoek en kon de niet hard en zuiver genoeg ingeschoten bal keren. Vier minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld wél weer tegen het net. In een snelle aanval over rechts konden de Beerse verdedigers de aanvallers van RKVVO niet bijbenen met als resultaat dat Martijn van Dijk geheel vrijstaand bij de tweede paal maar binnen hoefde te tikken: 0-2. Met een knappe redding met de voet in de 40e minuut voorkwam Rob Wilborts de 0-3 toen een RKVVO-er vrij voor hem opdook.

Ook in de tweede helft kreeg de Beerse doelman enkele keren de gelegenheid om zijn klasse te tonen. In de 53e minuut tikte hij de bal knap over de lat bij een geplaatst schot van afstand. Een minuut later kreeg hij hulp van de paal en in de 63e leek de lat het derde doelpunt van RKVVO te voorkomen. Maar uit deze aanval werd de stand alsnog naar 0-3 getild nadat de bal opnieuw voor het Beerse doel werd gebracht en door Jordi Verhoeven werd binnen geschoten. RKVVO kreeg nog een grote scoringskans in de 80e minuut toen Mark Vruggink door de Beerse verdediging glipte en op doelman Wilborts af ging, maar deze plukte de bal van zijn schoen. Aan de andere kant kopte Guus Hems in dezelfde minuut nog rakelings over, maar betere kansen kreeg de thuisploeg ook in de tweede helft niet. Met twee goed spelende debutanten in de basis, Bas van de Schoot (20) en Dima van Ham (17), en Juul Verhagen (17) als invaller dienen zich talenten aan voor de toekomst, maar of het tweede klasserschap dit seizoen nog behouden kan blijven wordt met de week een nijpender vraag. 'Parijs is nog ver' en de Boys blijven er voor gaan; donderdagavond 20.00 uur thuis tegen Hilvaria dient zich de volgende mogelijkheid aan.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Bas van de Schoot (55. Guus Hems), Nick van Rooy, Robin van Rooy, Pepijn van Spreuwel; Teun Wanrooij, Bram Gooskens (29. Koen Verhagen), Dennis Schapendonk; Dima van Ham, Niels van Heerbeek, Daan Mulders (84. Juul Verhagen)