Skip to main content

Nieuws

RKVVO en Beerse Boys naar remise: 1-1

20221016-174850DSC_0035

Beerse Boys heeft aan het bezoek aan RKVVO één punt overgehouden. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en hadden wisselend het beste van het spel. RKVVO begon sterker, Beerse Boys had met name in de tweede helft een groot deel het heft in handen, maar scoorde pas na ruim een uur via Pepijn van Spreuwel. Na het uitvallen van doelman Rob Wilborts kwam RKVVO in de slotfase op gelijke hoogte door een intikker van invaller Berend Wibbens. Teun Wanrooij raakte daarna met een vrije trap nog onderkant lat, maar ook dat leverde uiteindelijk niet de verdiende winst op.

Thuisploeg RKVVO begon beter aan de wedstrijd dan Beerse Boys dat nog niet in zijn spel kon komen. Er deden zich echter nauwelijks kansen voor om de score te openen. De eerste grote kans viel pas in de 26e minuut te noteren. Guus Hems profiteerde op rechts van het wegglijden van zijn tegenstander en schoof de bal vanaf de achterlijn naar Doi Deenen die met een laag schot de paal raakte. Aan de andere kant viel meteen daarna een hoge bal maar net over het Beerse doel. In de 36e minuut was ook Pepijn van Spreuwel dicht bij een doelpunt; hij pikte een door het midden uitverdedigde bal op en richtte met een hard laag schot op de rechter benedenhoek, maar doelman Stef Biscop kon de bal met de vingertoppen tot hoekschop verwerken.

De eerste kans in de tweede helft was in de 47e minuut voor RKVVO, maar daarna trok Beerse Boys het spel steeds meer naar zich toe. In de 48e minuut waagde Guus Hems na een dribbel een doelpoging maar die werd teniet gedaan en kreeg Pepijn van Spreuwel de kans om de rebound te benutten, maar hij raakte de bal verkeerd en produceerde een afzwaaier. Na een mooie Beerse aanval in de 57e minuut was het opnieuw Guus Hems die met een strak schot probeerde af te ronden, maar de bal werd licht getoucheerd en vloog rakelings naast. Een Beerse aanval in de 63e minuut leverde een hoekschop op. Deze werd door Joost Schapendonk op doel gekopt, waarna de bal tussen de spelers voor het doel terecht kwam. Pepijn van Spreuwl was attent en deponeerde de bal in het doel: 0-1. Met wat meer geluk had Guus Hems in de 70e minuut de wedstrijd op slot kunnen gooien. Hij kwam sterk met de bal aan de voet vanaf de linker vleugel naar binnen en schoot vervolgens hard richting uiterste hoek, maar de bal suisde rakelings naast. Meteen hierna ontstond een harde botsing tussen Jordan Bujitu en doelman Rob Wilborts, waarbij laatstgenoemde – zo bleek later in het ziekenhuis – een scheenbeenbreuk opliep. Een forse tegenslag voor de Beerse doelman die uitstekend in vorm was en ook deze wedstrijd onpasseerbaar was. Zijn vervanger Giovanni de Vrij had al enkele keren vakkundig ingegrepen, maar was in de 85e minuut kansloos toen een vrije trap van RKVVO hoog bij de tweede paal werd geplaatst. Van daar werd de bal voor doel gekopt en was het voor invaller Berend Wibbens een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1. Bijna ging Beerse Boys er daarna nog met de punten vandoor, maar de vrije trap van Teun Wanrooij kwam tegen onderkant lat en kon door doelman Biscop tot hoekschop verwerkt worden. Ook in de 5 minuten extra tijd werd er niet meer gescoord, zodat beide ploegen zich tevreden moeten stellen met de puntenverdeling.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts (74. Giovanni de Vrij); Pim Ars, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Arn Scholten, Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Guus Hems, Pepijn van Spreuwel, Doi Deenen (66. Dima van Ham)