Skip to main content



Nieuws



Ries van der Heijden: Boyke van de Week op zondag 26 januari a.s.

Ries-van-der-Heijden

De lange winterstop zit er weer op en hoewel vorige week Beerse Boys 1 al de gestaakte wedstrijd tegen EFC uit Eersel heeft uitgespeeld, begint nu eigenlijk het 2e belangrijke gedeelte van de competitie. Een periode, die door de kleinste voetballertjes werd afgesloten met een grandioze cowboy/indianendag. Wederom grote complimenten en een welgemeend "dank je wel" voor de organisatie van deze topdag en alle vrijwilligers die deze dag mede hebben verzorgd.

Deze competitie herstart betekent dat er nog minimaal 7 voetballertjes zullen worden gekozen als Boyke van de Week. Dit weekend is dat Ries van der Heijden uit het team JO9-2.

Dit knappe kereltje (heeft ie dat van papa of mama???) is 8 jaar oud en heeft een lief zusje Geeke. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Ries, gezien de talenten van papa Chris, eerder op het volleybalveld bij VC Odi verwacht had, maar …… gelukkig voor Beerse Boys heeft hij gekozen voor de mooie voetbalsport. Eigenlijk komt dat volgens Ries omdat je bij het voetbal zoveel leuke trucjes leert!!

Wat ik zo bijzonder vind, is dat Ries de vragenlijst zelf heeft ingevuld. Heel knap Ries en mocht ik een woord verkeerd overgenomen hebben uit je verhaal, dan ligt dat niet aan je schrijftalenten maar eerder aan het slechte lezen van de schrijver van dit stukje natuurlijk!

Ries vindt dat hij heel goed kan verdedigen en daar wil hij nog veel beter in worden, zonder daarbij (net als papa) je handen te gebruiken of de bal "op te duiken". Als tip voor Ries heb ik: kijk vooral zondag maar eens goed naar Ruud Willems, want dat is echt een topverdediger. Vraag hem maar eens hoe hij dat geleerd heeft!

Ries vindt het spelen van wedstrijdjes echt het leukste onderdeel. Tja en net als veel andere voetballertjes vindt hij de warming-up het minst leuk. (Hier ligt nog een mooie uitdaging voor de jeugdtrainers om dit aantrekkelijker te maken.)

Natuurlijk is zijn favoriete club Beerse Boys EN PSV.Beide verenigingen draaien nog niet zo soepel en hebben de komende wedstrijden de puntjes nog hard nodig om hun doelen te bereiken. Dus wat extra ondersteuning a.s. zondag is altijd welkom. Tja en met Ries op de bank en zijn hele familie naast het veld gaat dit goedkomen.

Ries is nog jong en net als zijn leeftijdgenoten moet hij nog veel leren en heel veel dingen weet hij nog niet. Tenminste dit antwoord geeft Ries op vragen als: "Wie vind je de beste speler in de wereld?" of "Wie is de beste speler van Beerse Boys 1?".

Ries kijkt graag tekenfilms, is dol op frietjes en naast het voetbal vindt hij judo en drummen erg leuk. Jammer Ries dat je bij het voetbal geen punten krijgt als je een tegenstander met een mooie voetveeg op de grasmat legt. Ook krijg je geen extra punten als je een tegenstander met de vlaggenstok op zijn hoofd tikt!!!

Verder is Ries een enorme bofkont want hij krijgt training en begeleiding van maar liefst 5 kanjers. Als Ries van John, Paul, Ruud, Chris en Jasper allemaal hun sterkste punten aanleert, dan wordt hij ongetwijfeld de Beerse Boys topper voor de toekomst!

Volgens Ries gaat Beerse Boys eindelijk eens een keertje thuis winnen. Hij voorspelt dat Sparta '25 op een 3-1 nederlaag zal worden getrakteerd!

Graag wensen wij Ries een onvergetelijke middag toe en zien we elkaar allemaal terug op "de Klep" a.s. zondag om ONZE Boys aan te moedigen. En geloof me, als de verdediging de nul houdt en de voorhoede scoort een keer, dan ……….. winnen we!!