Skip to main contentNieuwsPeter van Gerven geëerd tijdens ALV

DSC_0033

Probeer het je eens voor te stellen: 48 jaar bestuurslid van Beerse Boys. Oftewel 577 maanden, 2.500 weken, ruim 17.500 dagen. De naam is Peter van Gerven. Op 25 augustus 1975 trad hij toe tot het bestuur van Beerse Boys. En op 6 oktober 2023 nam hij afscheid tijdens de algemene ledenvergadering.

Voorzitter Tom Bodde kon natuurlijk dit afscheid niet zomaar voorbij laten gaan. Eerst nam hij iedereen mee terug in de tijd, naar 1975. In het jaar waarin Peter bestuurslid werd, moesten bromfietsers verplicht een valhelm gaan dragen, won Eddy Merckx de tiende editie van de Amstel Gold Race, werd Microsoft opgericht, was de allerlaatste uitzending van Swiebertje op TV, moesten we een autogordel gaan dragen en werd Hennie Kuiper wereldkampioen wielrennen. Achteraf gezien allemaal pietluttigheden in het licht van de start van de bestuurscarrière van Peter.

Persoonlijk hoogtepunt

In al die jaren heeft Peter zich ontwikkeld tot een bijna onmisbare schakel in onze vereniging. Stel een vraag en Peter heeft het antwoord. En als hij het antwoord niet direct paraat heeft, kan hij het wel opzoeken in zijn geordende archief. Buiten zijn bestuurstaken heeft Peter talloze andere functies verricht. We gaan ze hier niet opsommen want geheid dat we iets vergeten. Voor al die inspanningen is hij meerdere keren in het zonnetje gezet. Zijn persoonlijke hoogtepunt is de viering van zijn vijfentwintigjarig jubileum als bestuurslid. Daar kijkt hij samen met zijn vrouw Ireen met heel veel plezier op terug.

De klusploeg

Het feit dat Peter bijna alle mogelijke onderscheidingen al heeft ontvangen, stelde Tom wel voor een probleem. Daar had hij echter een originele oplossing voor. Peter is ook al vele jaren onderdeel van de klusploeg. Sterker nog, binnen dat team is hij degene die de lijnen uitzet, de mannen aanstuurt en motiveert en de richting bepaalt. Kortom, Peter is de aanvoerder. Dus wat kreeg hij uit handen van Tom: een speciaal gemaakte klusteam aanvoerdersband!

Bijzondere eer

Daar bovenop was er nog een verrassing. Een speciale vertegenwoordiger van de KNVB was speciaal voor Peter naar de Klep gekomen. Na mooie lovende woorden werd Peter officieel Lid van Verdienste van de KNVB! Een unieke erkenning die maar zeer weinig mensen krijgen. Om een beeld te schetsen: dit is dezelfde oorkonde die Louis van Gaal heeft gekregen.

Gewoon doorgaan!

Peter is nu gestopt met zijn werk voor het bestuur. Maar stoppen bij Beerse Boys is er zeker nog niet bij. Peter gaat vrolijk door met het besteden van veel vrije uren aan zijn favoriete voetbalclub. En daar zijn wij zeer blij mee!