Skip to main contentNieuwsNieuws uit de bestuurskamer - April 2020

logo-Beerse-Boys-clublogo

Al een maand geen voetbal door coronacrisis

In het weekend van 7 en 8 maart zijn de laatste wedstrijden gespeeld en snel daarna ging het sportpark op slot en kon er ook niet meer getraind worden. Dat is nu een maand geleden, maar het lijkt veel langer. Het coronavirus heeft de wereld in korte tijd veranderd.

Het bestuur heeft de berichtgeving van de overheid, RIVM, NOC*NSF en KNVB nauwlettend gevolgd en via de website de maatregelen gecommuniceerd. Om de verspreiding van het virus in te dammen werden strenge maatregelen van kracht en we zijn tevreden over hoe onze leden er mee omgaan. Uit eigen waarneming en door de minimale hoeveelheid afval merken wij dat goed gehoor wordt gegeven aan de oproep om niet op het kunstgrasveld bij elkaar te komen. Het mooie weer dat voorspeld wordt maakt het wellicht aantrekkelijker om naar de Klep te komen, maar de maatregelen blijven onverkort van kracht en we hopen dat iedereen zich er aan kan blijven houden: blijf gezond en houd afstand!

De gemeente heeft van het besluit van de KNVB om de competities te beëindigen gebruik gemaakt om het grote onderhoud aan de velden, dat normaal gesproken meteen na afloop van de competitie uitgevoerd wordt, nu al te doen. Het werk is inmiddels afgerond en zo kunnen de velden al eerder herstellen, zodat ze er aan het begin van het nieuwe seizoen nog beter bij kunnen liggen dan andere jaren.

Er zouden twee feestelijke weekenden in aantocht zijn, eerst het familiefeest Pasen en daarna het jubileumfeest van Beerse Boys. Beide feesten vallen grotendeels in het water: Pasen zal vooral slechts in het eigen gezin gevierd kunnen worden en de viering van het 75-jarig bestaan van Beerse Boys is uitgesteld naar april 2021. Heel jammer, maar het is niet anders en voor nu de beste oplossing.

'Als de nood het hoogst is, is de redding nabij' gaat ook in deze moeilijke tijd op. Er ontstaan overal initiatieven om elkaar te helpen, van eenzame ouderen tot noodlijdende bedrijven. Heel positief en draag daaraan bij als je de mogelijkheid hebt! Ook verenigingen moeten met lede ogen toezien dat er inkomsten gemist worden; met name de kantine-inkomsten over het laatste kwart van het verenigingsjaar schelen een slok op de borrel. We zetten als bestuur alle gevolgen op een rij en hebben daarbij ook contact met onze sponsoren, die we uiteindelijk ook een aantal weekenden niet kunnen tegemoetkomen met hun reclame uitingen op onze shirts, reclameborden en de TV-schermen in de kantine. Zoals altijd geldt nu nog meer: koop bij onze sponsoren!

De laatste dagen horen en lezen we voorzichtige berichten dat er tekenen zijn dat het de goede kant op gaat met de beheersing van de crisis. Het leidt nog niet tot een versoepeling van genomen maatregelen. Er zal nog een tijd om een goede zelfbeheersing gevraagd worden om de maatregelen strikt na te blijven leven.

Houd vol, zouden we willen zeggen, ook al snakken we er nog zo naar om elkaar weer te ontmoeten.

Bestuur Beerse Boys