Skip to main contentNieuwsNemelaer JO19-1 - Beerse Boys JO19-1

20220918-210603wedstrijdverslag

Nou vandaag moest het dan gebeuren om nog kans te maken op een (najaars)kampioenschap. Wij gingen op bezoek bij Nemelaer in Haaren. Met een tempratuur waar menig ijsbeer vrolijk van wordt en een hoofdveld waar de toplaag van het gras al wit van was, begonnen we om 14:30 uur aan onze een na laatste wedstrijd van dit jaar. Helaas ontbrak onze aanvoerder nog steeds met hardnekkige knieklachten en was onze kleinste speler met de JO17-1 mee. Doordat zowel Finn als Juul afgelopen week maar 1x trainden begonnen beiden op de bank. Dit was een gepuzzel omdat er van hierboven genoemde spelers er maar liefst 3 middenvelders bij zitten en we met Joris eigenlijk maar 1 middenvelder in de basis hadden staan. Hierdoor starten onze beide spitsen ipv de wekelijkse roulatie. Zelfs Joran moest zijn favoriete rechterkant verlaten voor een vrije rol achter Joeri & Sam.

Al snel werd duidelijk dat we een fysiek sterk Nemelaer tegen ons hadden met een gruwelijk werklust. Waar de paal ons na 15 minuten spelen nog van een achterstand afhield, was het een scrimmage uit een corner die de meer dan terechte achterstand betekende. Kinderlijk eenvoudig werd er een speler van ons aan de kant gezet in de 16 meter! Waar menig lezer zou denken gezien de intro dat er een schepje op gedaan werd kan ik u vertellen dat dit helaas niet zo was. Een ware off-day met veel verkeerde keuzes in balbezit maakte het dat wij er totaal niet aan te pas kwamen. Op slag van rust viel de 2-0 voor Nemelaer en voorkwam Swen zelfs nog erger.

In de rust zat er een aangeslagen team in de kleedkamer. Een team wat vorige week de beste wedstrijd tot nu speelde! Hoe kon het verschil zo groot zijn? Wie staat erop en neemt zijn team bij de hand?

Juul en Finn kwamen in het team voor de gebroeders v.d. Voort en we schakelden naar ons welbekende systeem. Ook de het inbrengen van deze 2 spelers bracht geen verschil. Het lukte ons simpelweg niet nauwkeurig te zijn in de passing, verloren we nagenoeg alle duels en kwamen maar tot 1 noemenswaardige mogelijkheid. Maar ook dit hoort bij leren en klaarstomen voor (selectie) senioren voetbal. Wat zeker het vermelden waard is was de uitstekende scheidsrechter. De beste man was op geen enkele fout te betrappen en ik teken ervoor als hij wekelijks ons zou fluiten.

Neemt niet weg dat ik trots ben op dit team. Er veel spelers zijn die stappen maken en we in het nieuwe jaar met zijn alle er voor gaan. We zitten nog in de beker waar wij 21 januari 1ste klasser Hapert treffen.

Maar eerst volgende week nog onze laatste wedstrijd en sluiten we de eerste seizoenshelft af met een overwinning!!