Skip to main contentNieuwsMeerdere onderscheidingen uitgereikt tijdens Vrijwilligersavond

20220402-194556DSC_0041

Ook bij Beerse Boys ondervonden we de nodige hinder van het corona virus dat twee jaar rondging over de wereld. Belangrijkste gevolg was natuurlijk dat we onze favoriete sport niet op een normale manier konden bedrijven, maar het betekende ook dat onze vrijwilligers de nodige beperkingen ondervonden. Maar de club kon gewoon op ze blijven rekenen, en dat terwijl een bedankje in de vorm van de jaarlijkse medewerkersavond niet gegeven kon worden. Ook werd de nieuwjaarsbijeenkomst - de uitgelezen mogelijkheid om mensen in het zonnetje te zetten - twee jaar op rij afgelast. Maar een kleine 'inhaalslag' kon op vrijdag 1 april dan toch eindelijk gemaakt worden.

In eendrachtige samenwerking tussen het bestuur van supportersclub 'Vrienden van Beerse Boys' en onze Vrijwilligerscommissie is op vrijdag 1 april een goed bezochte en erg gezellige Vrijwilligersavond georganiseerd. De 'frietkar' van de Weefkamer stond tussen 18.00 en 20.30 uur voor de kantine geparkeerd om de honger te stillen en binnen zorgde kantinebeheerder Joran Hooijen met zijn medewerkers dat niemand dorst hoefde te lijden.

Door omstandigheden liet het 'officële gedeelte' langer op zich wachten dan gepland en gewenst, maar tegen tienen was dan toch het woord aan voorzitter Tom Bodde. Het bestuur wilde een inhaalslag maken en een aantal vrijwilligers en jubilarissen in het zonnetje zetten. Het werden er veel, maar de organisatie was zodanig dat alle huldigingen vlot en met de nodige gepaste aandacht voor de vrijwilligers verliep. Het grote scherm is dan een dankbaar hulpmiddel. Namens de KNVB was ambassadeur Bas Lammers aanwezig om twee zilveren spelden met oorkonde uit te reiken; hij kreeg als eerste het woord van de voorzitter. Na zijn waardering voor Beerse Boys als vereniging uitgesproken te hebben nodigde hij twee vrijwilligers uit om een speld in ontvangst te komen nemen.

Zilveren spelden voor Ad van Gestel en Peter Willems

Ad van Gestel heeft na 41 jaar vrijwilligerswerk bij Beerse Boys besloten om wat meer tijd vrij te maken voor met name zijn kleinkinderen. Ad is de meeste jaren actief geweest voor de jeugd; in 1977 begonnen als jeugdleider en de laatste 15 jaar trainer van de Boikes. Daar tussenin was hij redactielid van clubblad De Punter, zat hij in de Jeugdcommissie, was hij technisch jeugdcoördinator en 3 seizoenen hoofdtrainer. Deze laatste functie vervulde hij ook bij de buren (Oirschot Vooruit), een periode dat de Boys geen gebruik van zijn vakmanschap konden maken.

Peter Willems had deze dag een uitgebreid programma. Hij vierde op zijn werk eerst het feit dat hij daar 25 jaar in dienst is en werd vervolgens op de Klep nog eens in het zonnetje gezet. Peter heeft zich al gedurende 32 seizoenen ingezet voor Beerse Boys, vooral voor diverse jeugdteams. Ook maakte hij enkele jaren deel uit van de Jeugdcommissie en was hij 8 jaar leider van een seniorenteam. Momenteel is hij trainer, coach en leider van ons tweede damesteam.

Lid van Verdienste: Jasper van Hoof

In de hoop en verwachting dat we de nieuwjaarsreceptie weer zouden kunnen houden, op zondag 9 januari, nomineerden de leden in december 2021 kandidaten voor de onderscheiding Lid van Verdienste. Het bestuur benoemde een vrijwilliger uit die nominaties, maar de nieuwjaarsreceptie kon toch weer niet doorgaan en de bekendmaking kon dus pas op deze avond plaatsvinden. Tom Bodde verwoordde de motivaties om Jasper van Hoof te benoemen. Jasper is inmiddels al 21 jaar als vrijwilliger actief bij Beerse Boys; hij was jeugdleider en -trainer, zat in de Activiteiten- en Jeugdcommissie en hij was een seizoen hoofdtrainer. Momenteel is hij de zeer gedreven, vakkundige en inspirerende technisch jeugdcoördinator bij de onderbouw. Helaas stopt hij in die functie na dit seizoen, want hij ondervindt dat hij sneller vooruit wil dan de club kan waarmaken. Maar aangezien zijn 3 zoontjes bij Beerse Boys voetballen..... Zijn partner Wendy speldde hem de versierselen op: een nieuw ontworpen speldje "Lid van Verdienste" waarvan Jasper dus het eerste exemplaar ontving.

Maar er zijn meer vrijwilligers die voor die onderscheiding in aanmerking komen. Een aantal jaren terug heeft het bestuur beleid vastgesteld voor het toekennen van onderscheidingen en eigenlijk al bij de viering van het 75-jarig jubileum in 2020 zouden er enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. Deze avond hadden we dus te maken met een ware inhaalslag. Voorzitter Tom benoemde de belangrijkste verdiensten, bestuurslid en voorzitter van de Vrijwilligerscommissie Boukje reikte de speldjes uit en bestuurslid Jan van Brunschot overhandigde de bosjes bloemen. Zo kwamen zes nieuwe Leden van Verdienste het podium op, al dan niet vergezeld van hun partner.

Albert van de Meerakker, in totaal 32 jaar vrijwilliger bij Beerse Boys, vooral actief bij de Activiteitencommissie, maar ook als jeugdleider, lid van de Jeugdcommissie, assistent scheidsrechter bij Beerse Boys 1, leider seniorenteam en gastheer op zaterdag.

Paul van de Ven, al weer 29 jaar actief als vrijwilliger. Hij was leider van senioren- en damesteams, bijna 20 jaar redactielid van clubblad De Punter en nu al weer 13 jaar assistent scheidsrechter bij Beerse Boys VR1.

Frans van Hoof, maar liefst 28 jaar vrijwilliger geweest bij Beerse Boys. Frans heeft een grote staat van dienst als redactielid van clubblad De Punter (23 jaar lang!), maar was ook vele jaren leider van een jeugd- en/of seniorenteam. 

Maikel Eltink, in totaal 27 jaar vrijwilliger bij Beerse Boys. De meesten zullen hem linken aan de Activiteitencommissie, want het werk voor die commissie doet hij momenteel en heeft hij ook het langst gedaan (15 jaar), maar eerder was hij actief als jeugdleider en leider en trainer bij de dames, waarvan 4 jaar hoofdtrainer van VR1.

Toon van Ham, is momenteel 26 jaar vrijwilliger bij Beerse Boys. Hij begon als clubscheidsrechter in 1996, maar na zo'n 20 jaar noopten fysieke klachten hem om daarmee te stoppen. Daarnaast was hij jeugdleider en op dit moment al weer voor het 17e jaar gastheer op zondag.

Harrie Kolsters, 26 jaar vrijwilliger bij Beerse Boys. Momenteel is hij lid van de Klusploeg, maar de langste staat van dienst had Harrie in de vorige eeuw. Hij begon als jeugdleider in 1970, was 9 jaar bestuurslid, leider en trainer bij de senioren, zat in de Jeugdcommissie en was als terreinknecht de leermeester van de onvolprezen Kees Copal. Daarnaast heeft hij als clubscheidsrechter veel wedstrijden geleid.


De Erwin van den Hout Trofee

'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst' is een waarheid als een koe. Gelukkig hebben we bij Beerse Boys meerdere jongeren die zich inzetten voor de club; als jeugdscheidsrechter, als hulptrainer of als commissielid. De Jeugdcommissie heeft het idee geopperd om jaarlijks aan een talentvolle jeugdige vrijwilliger een aanmoedigingsprijs toe te kennen. En naar wie zou die dan beter genoemd kunnen worden dan naar onze onlangs overleden wedstrijdsecretaris bij de jeugd Erwin van den Hout. Aan voorzitter Tom Bodde de eer om deze wisseltrofee voor de eerste keer uit te reiken en aan Sem Pasmans de eer om hem als eerste te mogen ontvangen. Sem is lid van de Jeugdcommissie.

Verenigingsjubilarissen

Elke vereniging is blij met de trouwe leden van de club en daar vormt Beerse Boys geen uitzondering op. Deze avond mocht een grote groep leden een speld in ontvangst nemen omdat ze meer dan 50 of 60 jaar lid zijn van onze vereniging. Enkelen konden daar niet bij zijn, maar hebben hun speld, vergezeld van een cadeautje en een bosje bloemen, inmiddels thuis ontvangen of dat gaat binnenkort gebeuren.

Wim Lathouwers, op de foto tweede van rechts, is het langste lid van onze vereniging, bijna 65 jaar. De overige heren op de foto en de afwezige jubilarissen zijn tussen de 50 en 60 jaar lid. In alfabetische volgorde: Jo van den Biggelaar, Frank van Dooren, Ad van Gestel, Ton van Ham, Toon van Ham, Wil van Ham, Ad van Heerbeek, Frank van Heijst, Wil van Heijst, Ad van Korven, Jan Lathouwers, André Reijnen, Ad Scholten en Jack Timmermans.

Het bestuur wenst alle gedecoreerden en alle jubilarissen van harte proficiat en dankt hen heel hartelijk voor hun inzet en trouw aan de club.