Matig Beerse Boys verliest van concurrent Braakhuizen: 1-3

20230212-192740DSC_0034

Beerse Boys speelde een matige wedstrijd tegen Braakhuizen, dat nu op één punt van de Boys is gekomen op de ranglijst. Het betrof dus een 'zespunten wedstrijd' en die ging jammerlijk verloren. Zowel in de eerste helft (0-1 in de 4e minuut door Oisin van Lier) als in de tweede (1-2 in de 48e minuut door Bob van de Ven), moest Beerse Boys een snel tegendoelpunt incasseren. In de eerste helft vond Dima van Ham al snel een antwoord met de gelijkmaker, maar in de tweede helft bleven de Beerse doelpogingen vruchteloos en verdubbelde Bob van de Ven een kwartier voor tijd zelfs de marge.

Het veelbelovende spel van Beerse Boys in de laatste wedstrijden kreeg vanmiddag geen vervolg. De gebruikelijke strijd was er wel, maar het spel was erg slordig waardoor kansrijke situaties verloren gingen en Braakhuizen met tegenstoten de rollen vaak omdraaide. Het veldspel van beide ploegen ontliep elkaar niet veel, maar de kansjes die er kwamen werden door Braakhuizen wel benut en door Beerse Boys niet. Al in de 4e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap werd richting de tweede paal gestuurd en vanaf de achterlijn volgde een voorzet die door Oisin van Lier simpel binnen getikt kon worden: 0-1. De Beerse aanvallen hadden vooralsnog niet het gewenste resultaat totdat in de 16e minuut Dima van Ham een voorzet van Joost Schapendonk prima controleerde en vervolgens afrondde: 1-1. Beerse Boys had hierna het betere van het spel en een inzet van Daan Mulders in de 36e minuut kon door doelman Youri van Tilburg maar net uit de benedenhoek tot hoekschop verwerkt worden. Maar ook Braakhuizen had in de eerste helft nog kansen om op voorsprong te komen. In de 38e minuut ging een doelpoging maar net voorlangs het Beerse doel en in de 43e minuut werd een vrije kans om zeep geholpen door de bal naast te schieten.

De tweede helft was amper gestart of Braakhuizen werd via Bob van de Ven gevaarlijk. Hij speelde vanaf links 3 Beerse spelers uit en gleed bij de derde, vlak voor het Beerse doel, onderuit. Na een lichte aanraking door een Beerse verdediger oordeelde de goed leidende scheidsrechter Reijne en de bal ging op de stip. Bob van de Ven zelf liet invaller doelman Nick de Jong kansloos door hem de verkeerde hoek in te sturen: 1-2 in de 48e minuut. Zoals al gemeld verzandden de Beerse aanvallen meestal voordat ze echt gevaar op leverden; in de 58e minuut ging een schot van Daan Mulders voorlangs, maar dat was het wel. Het zo gewenste doelpunt – nu vanuit Geldrops perspectief – viel aan de andere kant in de 76e minuut. Bob van de Ven speelde zich in het Beerse keepersgebied gemakkelijk vrij en mocht de beslissing binnen schieten: 1-3. Een paar minuten later kopte Niels van Heerbeek een voorzet van Dima van Ham in de handen van doelman Van Tilburg. De bezoekers waren dicht bij de 1-4 toen in de 84e minuut de bal via de lat op de doellijn stuitte en voor het doel door zijn weg verder vond. Beerse Boys was daarna met twee vrije trappen nog kansrijk voor een tegendoelpunt, maar beide keren was Youri van Tilburg een sta in de weg.

Opstelling Beerse Boys: Nick de Jong; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Pim Ars (68. Lars van de Sande), Bram Gooskens, Daan Mulders (68. Joran Liebregts); Dima van Ham, Jannes Mulders, Niels van Heerbeek