Laatste vijf minuten voor rust zijn Beers Boys fataal in Reusel: 3-1 verlies

20221113-184039DSC_0004

Hoewel Reusel Sport/CoTrans het betere van het spel had in de eerste helft kon Beerse Boys aanvankelijk de schade beperkt houden tot een 1-0 achterstand die in de 13e minuut tot stand kwam door Dirk de Koning. In de laatste 5 minuten van de eerste helft ging het echter fout met twee doelpunten snel achter elkaar; Tom Dickens en Nick Wouters waren doeltreffend voor de thuisploeg. Snel na de pauze zorgde Guus Hems voor de 3-1 en ging het spel tot het einde redelijk gelijk op. Kansen om nog te scoren kwamen er nauwelijks, zodat het tweede verlies voor de Boys op rij een feit werd. Scheidsrechter Coskam deelde opvallend veel gele kaarten uit in deze sportieve wedstrijd: 2 aan Beerse Boys en 7 aan Reusel Sport, waarvan Tuur de Laat in de blessuretijd zijn tweede zag.

Beerse Boys startte de wedstrijd onverschrokken en kwam al snel tot twee uitstekende scoringskansen. Dima van Ham – die na een lange blessureperiode weer een helft kon meespelen – werd in de 3e minuut en Guus Hems in de 4e op maat aangespeeld door Teun Wanrooij, maar Dima schoot voorlangs en Guus over. Reusel Sport antwoordde in de 6e minuut met een bal op de paal en in de 13e met het openingsdoelpunt. Dirk de Koning kon een voorzet van links laag en hard binnen schieten nadat de Beerse verdediging de bal niet voldoende weg kon werken. Reusel Sport bleef de bovenliggende partij, maar desondanks had Niels van Heerbeek in de 23e minuut de gelijkmaker op zijn schoen nadat hij was aangespeeld door Robin van Rooij; zijn harde schot ging echter rakelings naast. De wedstrijd werd, bleek achteraf, beslist in de 42e en 43e minuut. Eerst kon Tom Dickens vanaf links oprukken naar het doel van Giovanni de Vrij en liet de Beerse doelman kansloos met een hard diagonaal schot. Amper een minuut later werd Nick Wouters vrij voor het Beerse doel gezet en met een lage schuiver passeerde hij De Vrij voor de derde maal: 3-0.

Beerse Boys keek bij het begin van de tweede helft dus tegen een hopeloos lijkende achterstand aan, maar toen Guus Hems in de 49e minuut scoorde – aangespeeld door Bram Gooskens kon hij een schot op het doel van Brent van der Heijden afvuren en zag, nadat deze van richting was veranderd, de bal in het doel verdwijnen – werd het spelbeeld geen kopie van de eerste helft. Beerse Boys ging op zoek naar de aansluitingstreffer en Reusel Sport beperkte zich, al dan niet gedwongen, tot het verdedigen van de voorsprong. Echt gevaar leverde de Beerse dadendrang niet op, al had Robin van Rooij in de 58e minuut een aardige doelpoging in huis, maar zijn schot ging rakelings over. Aan de andere kant had ook Giovanni de Vrij weinig werk in de tweede helft; hij moest alleen nog in de 86e minuut met de voet redding brengen. Het bleef dus bij de 3-1 voor de thuisploeg en dat was een terechte uitslag.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk (46. Arn Scholten), Pim Ars; Robin van Rooy, Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Dima van Ham (46. Lars van de Sande), Niels van Heerbeek, Guus Hems (90. Doi Deenen)