• Nieuws

Aanbevolen 
KNVB-Regio-Cup-liggend

Laatste nieuws over de Regiocup: voor de senioren gaat deze definitief niet door!

De KNVB heeft de poule indelingen van de jeugd voor de Regiocup bekend gemaakt. Deze indelingen zijn te vinden op de app Voetbal.nl bij je team. In de tab 'standen' is de indeling te zien. De indelingen bij de senioren zouden op een later tijdstip door de KNVB bekend gemaakt worden, maar zover komt het niet.

De KNVB ziet, doordat de vooruitzichten voor verdere versoepeling van de coronamaatregelen zeer somber zijn, geen mogelijkheid meer om de Regiocup voor de senioren (heren en dames) nog te organiseren. Het enige wat voor deze leden nog rest is dat er mogelijk nog wat wedstrijden in juni georganiseerd kunnen worden, maar ook dat is uiteraard afhankelijk van verdere versoepelingen.

Voor de jeugdteams wordt de mogelijkheid nog open gehouden dat de wedstrijden voor de Regiocup nog wel gespeeld kunnen worden; nieuws hierover volgt zo snel mogelijk na ontvangst van de KNVB. Aan de informatie die hieronder staat vermeld is nog niets gewijzigd.

De O7-teams zijn ook ingedeeld in de Regiocup en gaan spelen op dezelfde manier als de andere pupillen. Dat houdt in dat zij in tegenstelling tot het reguliere competitie-aanbod (bekend als blokplanning) bij de Regiocup elke week één wedstrijd krijgen aangeboden.

Wanneer er daadwerkelijk gevoetbald gaat worden is nog niet bekend. Daarvoor is onderstaande speeldagenkalender opgesteld, maar het is van de versoepeling van de corona-maatregelen afhankelijk vanaf welk moment het schema gevolgd kan worden.

Uitleg speeldagenkalender

Mocht bij de junioren op 24 april begonnen kunnen worden (zie kolom 24-apr Junioren), dan wordt er een hele competitie gespeeld (10 speeldagen). Bij de senioren gaat de KNVB ervan uit dat op zijn vroegst in het weekend van 8 mei gestart kan worden (zie kolom 8-mei Alle). In een poule van 6 wordt dan een halve competitie afgewerkt (5 speeldagen) en wordt een vrije dag (22-24 mei Pinksterweekend) ingepland; op de laatste twee wedstrijddagen wordt dan nog een oefenwedstrijd voorzien. In het onderste schema staan de speeldagen bij poules van 4 teams; in die situatie met start op 8 mei wordt een hele competitie afgewerkt (6 speeldagen) met een vrij weekend (22-24 mei) en een inhaaldag in het laatste weekend (26-27 juni). Als er pas op 29 mei gestart kan worden is er nog net genoeg tijd om in een poule van 6 teams een halve competitie af te werken.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites