Skip to main contentNieuwsKunstgrasveld met nieuwe grasmat weer in gebruik!

20200717_152112

Het kunstgrasveld op de Klep mag weer gebruikt worden. De nieuwe Domo Sports Grass grasmat is gelegd en inmiddels goedgekeurd voor wedstrijden en trainingen. We hebben afscheid genomen van de rubber korrels als infill (alle restanten die rond het veld lagen zijn opgeruimd); in de nieuwe mat ligt Dura Soft infill. Om deze korrels zo goed mogelijk op het veld te houden is aan de afrastering rond het hele veld een 'boarding' bevestigd met een rubberen onderrand. Mochten er toch nog korrels buiten het veld terecht komen, dan komen die voor het overgrote deel in de goot die in het tegelpad rond het veld is aangebracht. Na een regenbui komen die korrels in het drainagesysteem. Het water loopt naar twee kolken waarin een 'kous' is bevestigd en daarin komen de korrels terecht. Het gezuiverde water stroomt door naar het schoon water riool en de kous wordt regelmatig geleegd. Bij hevige regenval in korte tijd kan het systeem overlopen en voor deze overstort is een 'sloot' gegraven achter het kunstgrasveld nabij de tennisvelden. Op deze manier wordt voorkomen dat de korrels in het milieu of bijvoorbeeld De Kleine Beerze terecht komen.

Eén karweitje moet nog gedaan worden. Bij het toegangspoortje tot het kunstgrasveld is een langere loopmat gelegd. Hier komt nog een hekwerk, waardoor alle spelers zowel als ze het veld op gaan als na de wedstrijd of training via de loopmat moeten gaan en zo met schone schoenen het veld betreden en de korrels weer kwijt zijn voor ze de kleedlokalen in gaan.

We moeten er als Beerse Boys nu weer vele jaren tegen kunnen en als iedereen die van het veld gebruik maakt er zorgvuldig mee omgaat moet dat zeker lukken!