NieuwsIn 2020 geen competitievoetbal meer

Plan-_20201105-214327_1

Het is door de laatste persconferentie duidelijk dat er dit jaar, in 2020, geen competitiewedstrijden meer gespeeld zullen worden. Wat niet duidelijk is, is hoe het seizoen 2020-2021 dan afgewerkt zal worden. Dat is op dit moment koffiedik kijken, maar de KNVB heeft wel scenario's opgesteld voor verschillende situaties die zich kunnen voordoen. De KNVB heeft ons hierover als volgt geïnformeerd:

Scenario's voor het uitspelen van de amateurcompetities 

Het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekend van 16 en 17 januari 2021. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld dit seizoen. Hierbij komen de bekercompetities wel te vervallen en wordt er in de hele maand juni 2021 doorgespeeld. De overschrijvingstermijn verschuift dan mee met het einde van competities, van 15 juni naar 30 juni. De nacompetitie komt te vervallen voor onder andere het standaardvoetbal, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. Het volledig overzicht van alle categorieën is te vinden in het volledige 'Plan B' (onderaan dit artikel).

Half december wordt besloten of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.

Plan B

Wie zich verder in deze scenario's wil verdiepen kan het volledige 'Plan B' inzien via de link

Routekaart

De daarbij behorende routekaart kun je inzien via: