Skip to main contentNieuwsIJverig Beerse Boys biedt Mierlo Hout goed partij maar verliest toch ruim: 3-0

DSC_0009

Beerse Boys deed er alles aan om op bezoek bij Mierlo Hout een bevredigend resultaat te boeken, maar ook deze subtopper bleek uiteindelijk een maatje te groot. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft stond de beginstand nog op het scorebord, maar dat veranderde na ruim 5 minuten in de tweede helft toen Mike de Meij balverlies afstrafte. Daarna bleef een gelijkspel een reële mogelijkheid, maar de thuisploeg haalde in het laatste kwart van de wedstrijd toch rendement uit het veldoverwicht dat de ploeg toen had door doelpunten van Mike de Meij en Djardi Martina. In de slotfase was Beerse Boys enkele keren dicht bij een eretreffer, maar doelman Milan Lebens verrichtte evenzovele malen de noodzakelijke reddingen.

Beerse Boys trad ook het veel hoger geplaatste Mierlo Hout met het nodige zelfvertrouwen tegemoet, ondanks dat de afstraffing van twee jaar geleden (9-1) ook door de spelers nog niet vergeten zal zijn. Zo goed als toen was Mierlo Hout nu overigens niet en kon Beerse Boys het spel in de eerste helft aardig bijbenen. In de 10e minuut was de ploeg van Hans Staps dicht bij de openingstreffer; Daan Mulders bereikte met een verre pass Niels van Heerbeek op links die zijn tegenspeler de baas was en een scherpe lage voorzet afleverde. Voor doel kwam Jannes Mulders echter een teenlengte tekort (zie bovenstaande foto) om de bal in het doel te prikken. Aan de andere kant was er in de 23e minuut een levensgrote kans voor Mierlo Hout, maar de bal werd een eenvoudige prooi voor doelman Rob Wilborts. Voor het overige speelde het spel zich vooral op het middenveld af.

In de tweede helft drong Mierlo Hout nadrukkelijker aan en kreeg in de 50e minuut een doelrijpe kans, maar doelman Rob Wilborts redde met de voet. Bij het verder uitverdedigen werd echter onnodig balverlies geleden en kwam Mike de Meij links voor het doel in balbezit; tegen zijn lage schuiver had Rob Wilborts geen verweer: 1-0 in de 51e minuut. Beerse Boys herpakte zich aardig, maar zag in de 66e minuut Daan Mulders met een blessure afhaken. Mierlo Hout voerde de druk nog wat op en bij een van de aanvallen, in de 70e minuut, kwam Mike de Meij midden voor het doel in balbezit met twee tegenstanders in zijn rug. Het lukte hem toch om uit de draai in de uiterste hoek raak te schieten. Zo'n 5 minuten later moest ook Koen Timmermans het veld met een blessure verlaten. Djardi Martina besliste vervolgens in de 76e minuut de wedstrijd door met een kopie van het eerste doelpunt de 3-0 op het scorebord te zetten. Nadat in de 78e minuut een buitenspeldoelpunt van Mierlo Hout door de goed leidende scheidsrechter Hameleers was afgekeurd zorgde Beerse Boys in de slotfase nog voor enig gevaar bij het doel van Mierlo Hout. Een schot van Erik Jans ging in de 85e minuut rakelings naast en in de 87e moest doelman Milan Lebens twee keer knap redden op doelpogingen van Niels van Heerbeek en Joran Liebregts, een speler van JO19-1 die zijn debuut in de hoofdmacht maakte.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Koen Timmermans (74. Erik Jans), Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Koen Verhagen (74. Teun Wanrooij), Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Daan Mulders (66. Pepijn van Spreuwel), Jannes Mulders (86. Joran Liebregts), Niels van Heerbeek