Hilvaria slaat in blessuretijd alsnog toe: Beerse Boys verliest met 1-0

20220512-213314DSC_0004

Hoewel Hilvaria recht had op een overwinning leek het erop dat Beerse Boys een 0-0 gelijkspel uit het vuur ging slepen, maar in de 3e minuut (van de 5) van de extra tijd zorgde Almer van Dooren alsnog voor een Beeks doelpunt. Terwijl Beerse Boys in de matige wedstrijd slechts tot enkele kleine scoringskansen kwam, raakte Hilvaria paal en lat en zag het twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden.

Het eerste half uur ging het spel op en neer en waren er nauwelijks kansen te noteren. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg en in de 27e minuut was het ook raak, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook in de 39e minuut schiep Hilvaria zich een goede scoringskans, maar doelman Rob Wilborts maakte de hoek klein en keerde de inzet. Een minuut later onderstreepte Hilvaria nogmaals het overwicht in het laatste kwartier voor rust met een inzet tegen de lat uit een hoekschop.

In het tweede bedrijf gaf Beerse Boys wat meer tegenstand en kon in periodes Hilvaria zelfs terugdringen op eigen helft. De beste kansen waren echter nog steeds voor Hilvaria, zoals in de 56e minuut toen een voorzet net te hoog was om nog op het Beerse doel te kunnen koppen. Ook in de 67e minuut wilde de bal er niet in; na een redding van Rob Wilborts werd de bal tegen de paal geschoten en de rebound werd door een Beerse verdediger van de lijn gehaald. Het leek er dus op dat er vandaag geen doelpunten konden vallen en de beginstand ook de eindstand zou worden. Met de terugkeer van Jannes Mulders, die sinds half november niet meer in actie had kunnen komen, ging er weer wat meer dreiging uit van de Beerse voorhoede. Desalniettemin werd in de 73e minuut een kopdoelpunt van Hilvaria afgekeurd, wederom wegens buitenspel. De Beerse aanvallen werden met regelmaat goed opgezet, maar uiteindelijk bleef doelgevaar steeds uit. Aan de andere kant was het in de 3e minuut van de extra tijd alsnog raak. Doelman Rob Wilborts bracht bij een aanval van Hilvaria nog twee keer redding, maar tegen de derde doelpoging had hij geen verweer, zodat invaller Almer van Dooren de punten alsnog bij de ploeg bezorgde die er ook het meeste recht op had: 1-0 voor Hilvaria.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars; Koen Verhagen, Dennis Schapendonk, Teun Wanrooij; Guus Hems (70. Jannes Mulders), Niels van Heerbeek, Erik Jans (61. Perry van Ham).