Halve finale eindstation voor Beerse Boys VR1

20220619-155926DSC_0023

Het is de dames van Beerse Boys niet gelukt om de finale van de nacompetitie te bereiken. En daarmee zit promotie naar de eerste klasse er dit seizoen niet in.

De wedstrijd tegen OJC Rosmalen werd, zoals verwacht, een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. In de competitie won Beerse Boys VR1 eerst in Rosmalen met 1-2 en later in het seizoen werd het op de Klep 3-3. OJC won de tweede periode en had dus een sterke tweede helft van de competitie. Na een eerste half uur met over en weer enkele kansen die niet benut werden viel uit het niets de openingstreffer door OJC. De 1-0 stand bleef lang op het scorebord staan en een behoorlijk deel van de wedstrijd had Beerse Boys - op jacht naar de gelijkmaker - een duidelijk overwicht. De scoringskansen werden echter niet benut, mede door het stug verdedigen van de thuisploeg en goed keeperswerk. Zo tikte ze een verraderlijk schot van afstand van Kim Mourmans uit de bovenhoek. De beslissing viel zo'n 5 minuten voor tijd toen een vrije trap vanaf de linker flank net onder de lat in het Beerse doel plofte: 2-0.

Een lang maar mooi seizoen van Beerse Boys VR1 is hiermee ten einde gekomen; volgend seizoen kan de ploeg een nieuwe poging wagen om het kampioenschap of promotie te bereiken. Naast kampioen Rood Wit '62 zal ook OJC Rosmalen of v.v. Schaesberg, die de finale om promotie gaan spelen, niet meer in de sterke tweede klasse G uitkomen.