Skip to main contentNieuwsGirl van de Week 19 maart 2023: Neeltje van den Oord

20230316-200450Neeltje-van-den-Oord-close

We hebben er even op moeten wachten, maar vol trots kunnen we deze week een "Girl van de Week" aan jullie voorstellen. De damesafdeling van Beerse Boys is een bloeiende tak aan de mooie Beerse Boys boom. Vooral de senioren zijn goed vertegenwoordigd en spelen op een bijzonder hoog niveau. Gelukkig komt er vanuit de jeugd ook nog aankomend talent, maar zoals de papa van Neeltje het zo passend zei: "We willen graag nog wat jonge meisjes bij onze vereniging verwelkomen!" Bij die wens sluit ik me graag aan en doe dan ook graag een omroep om toch vooral ook eens op de dinsdag een proeftraining te komen volgen. Wie weet word jij de toekomstige Lieke Martens van Beerse Boys! En een praatje met onze Girl van de Week kan jou misschien ook wel over de streep trekken.

In Neeltje van den Oord hebben we echt een toppertje om aan jullie voor te stellen. Toch eerst even terug naar vorige week, toen Boyke van Week Joep zijn voorspelling, een 3-2 winst voor Beerse Boys zag uitkomen. Daarmee werd direct het degradatiespook op de bus naar Hapert gezet. Laat nu uitgerekend Hapert de tegenstander zijn van ons vaandelteam a.s. zondag. Ik was zo benieuwd naar de voorspelling van Neeltje, dat ik direct de laatste vraag uit de ingevulde vragenlijst voor me nam. Neeltje voorspelt een 5-1 overwinning voor Beerse Boys. Haar motivatie erbij was duidelijk: Als ik de stand op de ranglijst bekijk, dan lijkt het me dat ze wel moeten kunnen winnen met 5-1. Laten we hopen dat Neeltje ook zo'n supervoorspeller is!!

Die 5-1 overwinning zal dan moeten komen onder het toeziend oog van Neeltje van den Oord, die als Girl van de Week ook de aftrap zal verrichten en direct het eerste doelpunt voor haar rekening zal nemen. Neeltje is 10 jaar oud, bijna 11 zoals ze zelf verwoord heeft!! Ze zit in groep 7 van "de Beerze" en heeft nog een zusje: Elle. Neeltje komt uit een zeer sportieve familie, met vooral voetbalfanaten. Zus Elle speelt in MO17, papa is scheidsrechter, de neefjes Hidde, Binke en Jippe zijn toptalentjes bij de jeugd. Ome Jasper en tante Wendy voetballen ook nog steeds. Opa heeft altijd bij Beerse Boys gevoetbald vroeger en is ook trainer geweest van heel veel voetballers. Opa zal zondag ongetwijfeld langs de lijn te zien zijn, om zijn kleindochter en Beerse Boys 1 aan te moedigen.

Neeltje vindt voetballen zo leuk omdat je dat samen met vriendinnen kunt doen. Neeltje kan heel goed schijnbewegingen maken en hard trappen. Bovendien is ze een harde werker in het veld. Neeltje wil heel graag leren om in de kruising te schieten. Papa Bas of de andere trainers/coaches Marc de Bie en Coen Fransen, kunnen jou dat beslist wel leren. Daarom ook is trainen zo belangrijk. Neeltje vindt op de voetbaltraining passen, partijtjes en schijnbewegingen oefenen heel erg leuk. Af en toe moet ze in het doel staan, maar het keepen vindt ze minder leuk.

Als houder van een seizoenkaart van PSV is het niet zo vreemd dat ze een groot fan van PSV is. Tja en met die kaart kan ze mooi alle thuiswedstrijden volgen. Haar grote idool is de Franse voetballer MBappé, omdat hij hard kan schieten, goed kan dribbelen en sportief is in het veld. Dat laatste is ook erg belangrijk. Als je de bijgevoegde foto van Neeltje goed bekijkt zie je dat Neeltje de boodschap van sportiviteit, respect voor iedereen en "vrede" in de brede zin van het woord uitdraagt door het dragen van een mooi shirt met een regenboog erop. Passend ook omdat er zondag in de eredivisie weer gespeeld zal worden met de One-Love aanvoerdersband. Ook zien we dat Neeltje een klein snoepdoosje is en waarschijnlijk het zonnetje in huis. Tja en die foto roept bij jullie ongetwijfeld het verlangen naar de mooie zomerdagen op. Bij mij wel tenminste. Dat Neeltje op de schommel zit is ongetwijfeld bewust gekozen: de resultaten van Beerse Boys 1 schommelen namelijk ook van week tot week. Net als de stand op de ranglijst overigens. Als de voorspelling van Neeltje uitkomt, dan bereikt de schommel zondagavond de hoogste stand van dit seizoen!!