Skip to main contentNieuwsGeen promotie voor Beerse Boys 3

DSC_0021

Zondag 9 juni speelde Beerse Boys 3 de finale voor promotie naar de reserve eerste klasse. Tegenstander was Dosko 2 uit Bergen op Zoom en de wedstrijd werd zo'n beetje tussen beide plaatsen gespeeld in Teteringen op het veld van het gastvrije DIA.

De ploeg uit Bergen op Zoom bleek een goede geroutineerde ploeg waar onze ervaren mannen hun handen vol aan hadden. Dosko kwam wat gelukkig op voorsprong toen de bal na een schot boven doelman Youri Dieker via de lat naar beneden stuitte en weer het veld in kwam. De goed opgesteld staande assistent scheidsrechter had evenwel vastgesteld dat de bal geheel over de doellijn was geweest en vlagde richting de middenstip. Beerse Boys rechtte de rug en kreeg enkele aardige kansen om de score een beter aanzien te geven. De beste kansen waren voor Bob Smolders die een hoekschop voorlangs kopte en voor Paul Soetens die bij een diepe bal eerder bij de bal was dan de doelman van Dosko, maar zijn inzet hobbelde net naast.

In de tweede helft viel feitelijk de beslissing al vrij snel door het tweede doelpunt van Dosko. Hoewel onze mannen voor een beter resultaat bleven strijden waren de kansen voor de tegenstander. Onder meer met een strafschop werd de score opgevoerd naar 4-0 en stond ook nog enkele keren de paal een doelpunt in de weg. Paul Soetens schoot bij een fraaie aanval over links te zacht in waardoor de doelman zijn doelpoging onschadelijk kon maken; zie de foto boven dit verslag. De eer werd uiteindelijk gered door Joost Schapendonk die een afgemeten voorzet van de ingevallen Joris van Doormaal zuiver binnen knikte: eindstand 4-1.

Hieronder nog een impressie van de wedstrijd, waarbij Beerse Boys in de zwarte shirts speelt.