Skip to main content

Nieuws

Eindelijk weer een punt voor Beerse Boys: 1-1 tegen Marvilde

DSC_0024

Het is Beerse Boys eindelijk weer gelukt een punt aan een wedstrijd over te houden. Het (gehavende) Marvilde liet in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen glippen, nadat vlak daarvoor de gelijkmaker nog door pech was uitgebleven. Max van den Akker had Marvilde kort na de hervatting met een fraai schot op voorsprong gezet en had binnen het uur de 0-2 op zijn schoen, maar trof te paal. Daan Mulders zag namens Beerse Boys zijn lob op de lat belanden, maar de thuisploeg kwam in de 90e minuut via Pepijn van Spreuwel alsnog langszij. Ook deze wedstrijd was begonnen met een minuut niet spelen uit protest tegen racisme bij het voetbal.

In het eerste bedrijf legde Beerse Boys de nadruk op het voorkomen van een tegendoelpunt; de strijd speelde zich voornamelijk af op de eigen helft. Marvilde kon zich nauwelijks kansen creëren, maar in de 14e minuut glipte Tayfun Yilmaz toch door de Beerse defensie. Zijn schot ging echter ruim over. Beerse Boys was de bal steeds snel kwijt en kwam het eerste halfuur nauwelijks aan aanvallen toe. Opnieuw moest Dennis Schapendonk zich, na een klein half uur, laten vervangen wegens een blessure. In de laatste fase van de eerste helft vocht Beerse Boys zich wat beter in de wedstrijd en was zowaar dicht bij een voorsprong. Bij het uitverdedigen door Marvilde kwam de bal bij Stijn van Heerbeek die meteen een hoge bal richting Jannes Mulders retourneerde. De Beerse spits kon de bal meteen richting het doel sturen, waar doelman Sam van Rooij zich zo lang mogelijk moest maken om de bal tegen te houden. Net voor de instormende Joop Willems werd de bal vervolgens door een Veldhovense verdediger tot hoekschop verwerkt.

Al vrij snel na rust kwam Marvilde op voorsprong. Na Beers' balverlies op het middenveld zette Marvilde een aanval over rechts op. De bal kwam voorbij de tweede paal bij Max van den Akker en die schoot laag diagonaal in de verre hoek binnen: 0-1 in de 51e minuut. Een kleine tien minuten later had dezelfde Van den Akker voor de beslissing kunnen zorgen, toen hij in de spits staand diep werd aangespeeld. Hij omspeelde doelman Rob Wilborts en week daarbij uit naar rechts; zijn inzet belandde op de paal. Beerse Boys leefde dus nog en streed voor elke bal. Het leidde pas in de laatste tien minuten tot echte kansen; eerder waren doelpogingen van Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel en Thijs van Oirschot maar net naast gegaan en ook Marvilde was enkele keren dicht bij een treffer. In de 83e minuut leidde een misser in de Marvilde-defensie tot een kans voor Pepijn van Spreuwel, maar zijn inzet werd ten koste van een hoekschop onschadelijk gemaakt. Ook de hoekschop leverde een gevaarlijke situatie op, maar de Beerse aanvallers konden niet profiteren. Daan Mulders werd in de 89e minuut diep aangespeeld en hij kwam tot een fraaie lob over de uitkomede doelman Sam van Rooij; de bal landde echter boven op de lat en dus weer geen gelijkmaker. Intussen stond Marvilde met 10 man omdat Max van den Akker wegens commentaar op de leiding twee keer geel en dus rood kreeg. De gelijkmaker viel alsnog in de 90e minuut. Een voorzet vanaf links werd door Marvilde gemist en daardoor werd het voor Pepijn van Spreuwel een simpele opgave om de bal in het doel te plaatsen: 1-1. Hoewel een vrije trap van Nick van Rooij in de allerlaatste minuut van de extra tijd nog zomaar de winnende had kunnen opleveren bleef het bij de 1-1 en daarmee was Beerse Boys ook content.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Nick van Rooy, Ruud Willems, Bram Gooskens, Stijn van Heerbeek; Koen Verhagen, Joop Willems, Dennis Schapendonk (27. Thijs van Oirschot); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders (90+6. Lars van de Sande).

Op de foto boven het bericht doelpuntenmaker Pepijn van Spreuwel (11) in actie.

Klik op de kleine foto's onder het verslag voor een vergroting.