Derde zege op rij voor Beerse Boys: 2-4 bij Dommelen

20230326-173518DSC_0023

Beerse Boys heeft revanche kunnen nemen voor de 0-2 nederlaag in eigen huis tegen het toen nog puntloze Dommelen. Jannes Mulders was (ook) vanmiddag trefzeker en nam 3 van de 4 doelpunten voor zijn rekening. Door het benutten van een strafschop en een kopbal uit een hoekschop bepaalde hij de ruststand op 0-2. Meteen na rust scoorde Dommelen tegen (treffer Tom van Hoek), waarna Jannes Mulders de marge weer herstelde. Joost Schapendonk kopte meteen na het uitvallen van Jannes Mulders de 1-4 tegen de touwen; Giel Daris bracht tien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord: 2-4.

Op deze regenachtige dag leek goed voetbal op het gladde veld niet mogelijk; beide ploegen legden in elk geval geen hoog niveau op de natte grasmat. De eerste tien minuten kwamen de (kleine) kansjes vooral voort uit hoekschoppen en vrije trappen. Ook het openingsdoelpunt, in de 13e minuut, was niet het resultaat van en vloeiende combinatie. Niels van Heerbeek rukte met de bal aan de voet op naar het doel toen hij van achter naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter De Kroon twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de penaltystip. Jannes Mulders schoot zuiver in de verre hoek binnen: 0-1. Dommelen kon niet echt voor gevaar zorgen, al was het in de 24e minuut dicht bij een doelpunt met een schot uit de draai dat maar net naast het doel van de weer teruggekeerde Rob Wilborts ging. Een snelle aanval van Beerse Boys in de 37e minuut over links werd afgesloten met een tip-in van Lars van de Sande, maar het werd een tip-net-naast. Ook met een vrije trap van Robin van Rooy was Beerse Boys in de 45e minuut dicht bij een doelpunt; de indraaiende bal werd door niemand geraakt en verdween vlak voorbij de tweede paal naast het doel. De ruststand werd echter alsnog 0-2. In de 2e minuut van de extra tijd kopte Jannes Mulders een hoekschop van Robin van Rooy bij de tweede paal binnen.

Dommelen kwam beter uit de kleedkamer dan de bezoekers. Een te korte Beerse terugspeelbal werd onderschept door Tom van Hoek en in een doelpunt omgezet: 1-2 in de 46e minuut. En in de 58e minuut had de stand zomaar gelijk kunnen zijn. Doelman Rob Wilborts bokste een hoge bal weg, maar deze kwam via een tegenstander bij een van de aanvallers van Dommelen en die had de bal voor het inschieten, maar hij schoot hem over. De wat veiligere marge van twee doelpunten kwam in de 66e minuut weer tot stand. Joran Liebregts brak op links door en leverde een puike voorzet af. De bal kon vallend door Niels van Heerbeek bij de tweede paal niet in het doel gewerkt worden, maar deze kwam voor de voeten van Jannes Mulders die bij de eerste paal aan een klein hoekje genoeg had om hard binnen te schieten: 1-3. Zo'n 5 minuten later moest de doelpuntenmaker geblesseerd het veld verlaten. Bij vrije trappen loert Joost Schapendonk steevast op kopkansen en in de 72e minuut deed die zich voor bij een vrije trap van Robin van Rooy: 1-4. De eindstand kwam in de 80e minuut op het scorebord toen Giel Daris een voorzet tegen de touwen kopte: 2-4. Hierna leverden de aanvallen geen doelgevaar meer op.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Jannes Mulders (71. Job van Ham), Bram Gooskens, Teun Wanrooij (54. Koen Timmermans); Daan Mulders (46. Joran Liebregts), Niels van Heerbeek, Lars van de Sande.