Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 9 oktober: Xavi van Haaren

20221007-173745Xavi-van-Haaren

Zondag a.s. wacht al weer de 2e thuiswedstrijd van het seizoen voor Beerse Boys 1. De driepunter van afgelopen zondag smaakt naar meer en daarom zijn de Boys erop gebrand om dat puntentotaal tegen Gestel te gaan verdubbelen.

Bij deze mooie wedstrijd tegen het sportieve "boefjesteam" Gestel hebben we het genoegen om een Boyke van de Week voor te stellen dat perfect bij de wedstrijd past. Het vrolijke, prachtige "boefje" Xavi van Haaren mag de aftrap verrichten. Op de vraag aan papa Bas, of hij die leuke boevenstreken van papa of mama heeft meegekregen, kwam het hele tactische antwoord van papa Bas: "dat mogen jullie bepalen!!" Nou Bas, jouw kennende en opa Dré kennende denk ik dat de meeste lezers het antwoord wel kunnen invullen. De prachtige Nederlandse taal heeft daarvoor enkele mooie spreuken: "de appel valt niet ver van de boom", "aan een appelboom groeien geen peren" en "Hij heeft een aardje naar zijn vaartje".

Ik heb het genoegen gehad om Xavi vorig seizoen af en toe te mogen begeleiden bij de trainingen en ik kan je verzekeren, dat het net als opa en papa naast zijn streekjes echt een geweldig kereltje is. Met Xavi zul je je geen seconde vervelen en je blijft altijd actief bezig als je hem traint.

We zullen Xavi even nader voorstellen: Hij is 8 jaar oud, zit in groep 5 van basisschool "de Beerze". Xavi heeft een schattig zusje, Lexi en die lijkt qua uiterlijk als 2 druppels op Xavi. Xavi wil graag een betere voetballer worden en daarom is het zo leuk om bij Beerse Boys actief te zijn. Hij wil graag wat harder leren schieten en daarom is het niet zo vreemd, dat hij bij de trainingen heel graag afwerkoefeningen op het doel heeft. Lekker hard op doel knallen.. er is niets leukers dan dat. Voor die trainingen heeft hij de hulp van zijn papa, Michel en Job.Die 3 toppers zijn ook degenen, die op zaterdag het team coachen.

Xavi kan al wel hele goede acties maken door de vele trucjes die Jasper hem de afgelopen jaren heeft geleerd en ook kan hij heel goed de bal overschieten naar een medespeler. Geweldig Xavi, er zijn genoeg profvoetballers die dat nog niet kunnen. Omdat hij zo graag traint kan hij ook niets noemen dat hij niet leuk vindt.

Xavi heeft veel voetballers in de familie. Zo voetbalt papa nog steeds op een hoog niveau in het 3e en ook Roan en Tyge Fonken zijn fanatieke voetballers, als ik Xavi mag geloven. De favoriete speler in de eredivisie vindt hij Steven Bergwijn, niet zozeer vanwege zijn voetbaltalenten, maar vooral vanwege het feit dat Bergwijn het prachtige nummer 7 op zijn rug heeft staan.

Naast het voetbal vindt Xavi het leuk om bij vriendjes af te spreken en hij zoekt vaak naar dieren. Daarom ook kijkt hij op de tablet en de tv graag naar de dierenman Freek Vonk. Het You tube kanaal "Glowmovies" wordt door Xavi vaak bekeken. Xavi eet het liefst frietjes en later als hij van al dat frietjes eten een grote kerel is geworden (en dan hoop ik dat de eerder genoemde spreuken NIET uitkomen!!) wil hij ontdekkingsreiziger worden. Dat komt prima uit, want de tijd naar je volwassenheid is al een grote ontdekkingstocht op zich!!

Op de vraag, wie de beste voetballer van Beerse Boys 1, hoeft hij niet lang na te denken: dat is zijn buurman Jannes Mulders, de topschutter, die vorige week de 3 punten voor de Boys binnenschoot. Ook is Xavi, net als alle andere Boykes van de Week die hem voorgingen, optimistisch over het resultaat tegen Gestel 1. Volgens Xavi gaat Beerse Boys 1 met 4-2 winnen.

Laten we zondag massaal gaan kijken of die voorspelling uitkomt. En.. Xavi.. veel plezier!!