Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 8 oktober 2023: Gijs Oosterbosch

Gijs-Oosterbosch

Terwijl het zonnetje op mijn toetsenbord schijnt en de katten tevreden snorrend (ze zijn vandaag immers extra verwend vanwege dierendag!) rond mijn benen draaien, ga ik er eens goed voor zitten om ons Boyke van de Week Gijs in het zonnetje te zetten.

Normaal ken ik het verkozen Boyke of zeker de ouders of opa en oma goed, maar bij Gijs is dat toch anders en laat ik me dus, zoals wel vaker, inspireren door de aangeleverde foto. Een foto die vaak meer zegt dan duizend woorden. Zo zie je Gijs op de afbeelding, zittend op een houten keukentrapje, zelfverzekerd in de camera kijken. Een heel knap kereltje, mooi gekleed en zoals de foto uitstraalt: erg bescheiden. Het shirt van zijn favoriete club PSV heeft hij netjes in de kast laten hangen en hij kijkt als met timmermansoogjes in de camera.

Gijs heeft duidelijk iets met "trappen". Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat hij houdt van natrappen of zo, nee nee Gijs wil juist niemand op de teentjes trappen. Gijs wil later graag timmerman worden en als je het in je hebt om een mooie trap te maken, tja dan ben je echt een vakman op timmergebied. En als hij klaar is met zijn trappen, dan gaat Gijs zich op het grondverzetwerk (mooi scrabblewoord!) richten. Ook bij het voetbal is zijn sterkste punt: hard tegen een bal trappen. Het gevoel om zo tegen een bal te trappen, dat hij precies goed bij een ploeggenoot in de voetjes komt, dat wil Gijs nog graag beter onder de knie krijgen. In het voetbal heet dat "passen". Let op, dat schrijf je niet met 1 "s" anders loop je te snel op eieren!!!!

Maar laten we Gijs eerst even nader voorstellen. Gijs is 9 jaar oud en zit in groep 6 van "de Vliertuin". Gijs speelt in JO10-1 met daarbij de prima begeleiding van zijn coaches/trainers: Stijn, Bas en Peter-Paul. Verder heeft Gijs, naast zijn lieve ouders, nog 2 broers: Sjors en Ties. Broertje Ties speelt in JO8-2. Beerse Boys vindt hij een ontzettend gezellige club en hij gaat graag naar de wedstrijden en de trainingen. Opwarmen (de warming-up) is niet zijn favoriete voetbalbezigheid, maar ja Gijs weet als geen ander dat een goede warming-up heel belangrijk is. Een partijtje spelen is toch wel het liefste wat hij op de training doet!

Naast het voetbal houdt Gijs van scouting activiteiten en buiten spelen. Ook hierin herken je zijn toekomstdroom. Lekker buiten bezig zijn met van alles bouwen en timmeren. Het zal dan ook niemand verbazen, dat hij het liefst kijkt naar Glowmovies op de tv of tablet. Glowmovies, het verhaal over 2 jongens die van alles bouwen, is ook zijn favoriete You Tube kanaal. Van al die activiteiten krijg je natuurlijk veel honger en dan is er niets zo lekker als een grote zak friet!!

Een echt goede voetballer bij de profs vindt hij Joey Veerman, want die kan over grote afstand een bal precies naar een ploeggenoot trappen. Bij Beerse Boys 1 is Niels van Heerbeek zijn grote favoriet, Niels kan alles op het voetbalveld en hij voelt zich daar voorin bij Beerse Boys als een vis in het water, aldus Gijs. Jammer dat die vis af en toe op het droge komt als hij "uit de kom gaat", zoals afgelopen weekend het geval was. Ook de andere Beerse topschutter Jannes Mulders viel afgelopen zondag geblesseerd uit. Laten we hopen dat deze twee kanjers zondag in de wedstrijd tegen RPC (Roosten Patronaats Club) uit Eindhoven weer van de partij zijn. Volgens Gijs krijgen die groen-witten uit de buurt Roosten een 3-1 nederlaag in hun tas mee naar Eindhoven. Gijs gaat ons vaandelteam als Boyke van de Week heel hard aanmoedigen om die overwinning tot stand te brengen. Natuurlijk gaat Gijs ook speciaal letten op die nieuwe kanjer achterin bij Beerse Boys, Sjoerd van Beers. Ja Gijs die Sjoerd kan enorm goed "passen"!

We hopen dat de voorspelling van Gijs uitkomt en wensen hem en onze Beerse Boys mannen een succesvolle en plezierige middag toe. Komen jullie onze toppers (waartoe natuurlijk ook Gijs behoort) a.s. zondag aanmoedigen? Prima, tot zondag 14.30 uur op de Klep!