Skip to main content



Nieuws



Boyke van de Week zondag 8 maart: Tygo Rieswijk

Tygo-Rieswijk

Op deze zondag speelt Beerse Boys 1 wederom een belangrijke thuiswedstrijd. Nu tegen Valkenswaard. Vorige zondag werd er wat ongelukkig verloren van Oirschot Vooruit, maar toch hebben de vele toeschouwers toen genoten van een Beerse Boys dat voor elke meter streed en het voetbalplezier nog steeds uitstraalt. En zo hoort het ook. Tygo Rieswijk is een prachtige kerel en daarom past hij met zijn gulle lach en positieve uitstraling, helemaal bij deze wedstrijd.

Tygo is 7 jaar oud, heeft een lief zusje met de prachtige naam Myla. Tygo zit in groep 4 op de mooie basisschool "de Beerze" en vindt Beerse Boys een geweldige vereniging waar je met je vriendjes heerlijk kunt trainen, partijtjes spelen en er is ook altijd ruimte voor creatieve spelletjes. Kortom een vereniging waar elk kind lekker kan genieten.

Tygo is een echte aanvaller en hij maakt veel goals. Prima Tygo, want zo'n speler kan Beerse Boys in de toekomst goed gebruiken. Bij training vindt hij alles leuk, maar partijtjes, tja dat is natuurlijk altijd het leukste om te doen. Papa, een van zijn leiders, trainers (samen met Richard en Mark) heeft vroeger ook gevoetbald en die liep vroeger altijd als een goed geoliede vrachtwagen over de groene grasmat! Nu is er verder in de familie niemand die voetbalt, maar Tygo geeft het goede voorbeeld en er zullen beslist nog meer Rieswijkjes gaan volgen!

Als favoriete club heeft Tygo die mooie club uit Amsterdam: Ajax. Mooi om na een echte PSV-fan, nu een echte Ajax-fan als Boyke van de Week te mogen begroeten. Mooi om te zien dat bij de Beerse Boys elke fan, voor welke club dan ook, van harte welkom is. En het gaat prima samen! Zie die Tygo eens trots tussen de grote bekers in de Johan Cruijff Arena staan! Het enige wat ontbreekt is een lekker frietje, want daar is hij dol op!!

In de toekomst wil Tygo profvoetballer worden of vrachtwagenchauffeur. En dat terwijl hij zo graag timmert en heel Nederland wacht op prima vaklui! Of gaat het toch een filmacteur worden die de rol van Spiderman gaat vertolken. Allemaal geen probleem als Tygo ook maar gewoon lekker Tygo blijft!

De favoriete speler van Tygo is Zyech, omdat die zoveel mooie goals maakt en leuke acties heeft. Helaas is het nu allemaal wat minder, maar dat komt wel weer goed hoor!! Het antwoord op de vraag wie hij de beste speler van Beerse Boys 1 vindt is Tygo heel duidelijk: Joop Willems. De schrijver van dit stuk is het daar helemaal mee eens. En Tygo, vraag maar eens aan Joop of hij voor jou nog iets extra's op de wedstrijdbal zet, want ik weet zeker dat hij dat dan zal doen, zo is die Jopie! Natuurlijk zijn die andere spelers van Beerse Boys nu wat jaloers, maar….. niet getreurd hoor, want ook jullie zijn kanjers, die elke week weer hun uiterste best doen en die ondanks de wat teleurstellende uitslagen toch voetbalplezier blijven uitstralen en positief blijven. Hierin geeft de teamleiding, met trainer Hans Staps aan het roer, ook het goede voorbeeld gelukkig. EN … met Tygo als Boyke van de Week op de bank gaan er deze zondag tegen Valkenswaard 3 punten worden "opgehoest". Tygo voorspelt dat de Boys met 2-1 gaan winnen!!

Graag wensen we alle spelers een plezierige en succesvolle wedstrijd toe. En tegen de vele supporters zou ik zeggen: Kom naar "de Klep" om de spelers en Tygo aan te moedigen a.s. zondag 8 maart. Je zult er geen spijt van krijgen. Bovendien bezorg je Tygo dan een geweldige zondag als Boyke van de Week! Ook wil ik met alle lezers afspreken dat we zondag na de wedstrijd geen Corona of Desperado gaan drinken, maar gewoon een lekkere Hoegaarden!!!