Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 4 december: Mike de Laat

20221130-163213Mike-de-Laat-top

Afgelopen dinsdag werd ik uitgenodigd door enkele fanatieke jeugdtrainers, onder leiding van o.a. Bart Wilting, en door de Boyke de Beer Club, met Peter Paul van Maasakkers als stuwende kracht, om aanwezig te zijn in de sportkantine. De eigenlijke training van J07 t/m J010 werd voor deze speciale gelegenheid vervangen door een echte Oranje activiteit. Samen met vele vrijwilligers keken 10-tallen jonge Beerse Boys talentjes naar de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Quatar. Prima groepsbuilding en na het scoren van de doelpunten ging het dak er bijna letterlijk af. Ik heb genoten en liet me heerlijk onderdompelen in het vrolijke gelach en gekakel. In de rust stonden de kleine Oranjesupporters te wachten op enkele heerlijke broodjes met warme worst en een drankje. Vol trots zei een klein hongerig voetballertje: "Kijk opa, dit is al mijn 4e!". Toen het fluitsignaal voor de 2e helft klonk waren er van de 144 broodjes en tientallen blikken knakworstjes, alleen nog wat kruimels over. Tijdens de 2e helft kwamen er nog een paar vrijwilligers van 7 of 8 jaar rond met heerlijke stukjes appel en sinaasappel. Ja ja, zelfs aan de gezonde voeding was gedacht. Kortom een geweldig mooi initiatief, waarvoor we de vele vrijwilligers hartelijk danken.

Tussen al die vrolijke gezichtjes zat natuurlijk ook dat van ons Boyke van de Week voor a.s. zondagmiddag, als ons vaandelteam al om 14.00 uur zal aantreden tegen Bergeijk 1, Mike de Laat. Als overbuurman heb ik het genoegen om Mike vaak te zien en geloof me, dat prachtige sportieve kereltje heeft werkelijk altijd een grote lach op zijn gezicht. Ook is hij altijd zeer spontaan en als hij mij ziet roept hij steevast: "Dag Bert!!" en daarbij word ik dan ook altijd op zijn vrolijke lach getrakteerd. Kijk maar eens naar de bijgevoegde foto, dan weet ik zeker dat jullie helemaal begrijpen wat ik bedoel. Natuurlijk vraag je jezelf dan af: "Van wie heeft hij dat toch?". Ook die vraag kan ik als overbuurman beantwoorden. Natuurlijk van opa, oma en papa, maar vooral toch van mama Lian, want die heeft ook altijd een vrolijke lach en spontane groet voor je klaar. Ook het lieve zusje van Mike, Britt, heeft deze mooie erfenis meegekregen.

Mike is 8 jaar en een echte voetballiefhebber. Dat hadden we natuurlijk al aan zijn prachtige foto gezien, keurig in rood-witte kleuren, de kleuren van PSV en Beerse Boys. Die mooie Beerse Boys bal maakt het plaatje compleet. Voetballen en trainen bij Beerse Boys is Mike zijn lust en zijn leven. Je bent altijd met je vrienden en je leert trucjes, speelt wedstrijden en op de trainingen doe je partijtjes en estafette-oefeningen. Wat de Beerse Boys ook zo bijzonder maakt volgens Mike, is het feit dat er rondom het voetbal ook nog van alles georganiseerd wordt: Het Oranjefeestje wat ik hierboven beschreven heb, of de griezelige Halloweentocht en de gezellige Soldatendag. Pas geleden mochten ze ook tegen de mamma's voetballen. Ook dat vond Mike leuk en grappig, zeker ook omdat ze nog gewonnen hebben ook!!

Mike kan goed keepen, verdedigen en vrij staan. Aanvallen en scoren net als Gakpo zou hij nog dolgraag willen leren. Mike kan veel oefenen in de familie, want neefje Lux van Roovert (JO8-1), ome Mark, tante Loes en tante Lieke voetballen ook. En… die wonen allemaal in de buurt. Het siert Mike, dat hij ook niet vergeet om Clement te noemen, die hij goed kent omdat hij elke dag bij opa Adrie aan het werk is. Clement helpt elke zondag als vrijwilliger mee bij Beerse Boys.

Naast voetbal vindt Mike het leuk om te rijden op een Quad, om met lego te bouwen, te mountainbiken, te timmeren, maar vooral om opa Adrie te helpen, zodat de groentewinkel van opa Adrie altijd vol ligt met overheerlijke, gezonde groenten. Maar ja, dat weet inmiddels heel Beers en omstreken al wel.

Op TV en tablet kijkt Mike graag naar Freek's Wilde Wereld en Lego Masters. Alex Klein en Rick en Jesper van Glownews zijn de favoriete YouTube kanalen van Mike. Naast de gezonde groenten van opa Adrie, vindt Mike ook friet met een bami schijf lekker. Later als hij groot is wil Mike kraanmachinist worden op een grote rupskraan. Wat dat betreft wil hij in de voetsporen treden van papa en hem het liefst overtreffen natuurlijk.

Bij Beerse Boys 1 is Mike een keer gaan kijken en hij was helemaal onder de indruk van keeper Rob, die werkelijk bijna alle ballen tegenhield. De trainers en coaches van Mike zijn: Bas, Michel en Job. Volgens Mike gaat Beerse Boys met 3-1 winnen. Laten we zondag in de laatste thuiswedstrijd van de Boys voor de winterstop massaal naar de Klep komen om te kijken of de voorspelling van Mike gaat uitkomen. Graag wensen we Mike een prachtige zondag toe.

Omdat we elkaar pas weer in 2023 "terugzien", wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om alle lezers en lezeressen heel fijne feestdagen toe te wensen en voor 2023 alle goeds!!