Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 29 januari 2023: Tijs de Koning

20230125-182347Tijs-de-Koning

Terwijl buiten 2 prachtige sneeuwpoppen (resultaat van bijna 2 uur bouwplezier van mijn oudste kleinkinderen) een, naar ik vrees, tevergeefs gevecht aan het voeren zijn met de stijgende temperatuur, duik ik voor het eerst na de winterstop weer achter de laptop om het eerste Boyke van de Week in 2023 aan jullie voor te stellen.

Om inspiratie op te doen bekijk ik de foto van Tijs, die mij vanaf de laptop vrolijk toelacht. Prachtig kereltje en ik ben niet de enige die daar zo over denkt, want terwijl de foto groot op de laptop staat kruipt mijn kleinzoon van ruim 3 jaar op mijn knie. Hij staart naar de foto en zegt: "Oh opa dat is een lieve jongen denk ik, want hij lacht zo grappig." "Misschien is hij wel net zo lief als ik" voegt hij er direct aan toe. Ik lees hardop: "Tijs is 8 jaar, zit in groep 4 van basisschool de Beerze en heeft 3 zusjes: Kris, Dim en Sis.' "Dat klopt," zegt het wijsneusje op mijn knie, "onze Koning heeft ook 3 zusjes, maar ik heb een grote zus en een klein broertje." Ik vond toch dat ik mijn kleinzoon even moest corrigeren: "Nee jongen, Tijs heeft als achternaam Koning en onze Koning Willem Alexander heeft 3 dochters." Mijn wijsneusje keek me aan met een gezicht van: "Het zal wel!"

Ik lees verder op het keurig ingevulde papier: "Tijs is heel goed in dribbelen, maar hij wil nog wel leren passen." Meteen zit mijn kleinzoon er weer met zijn kwebbeltje tussen: "Ik hoef niet meer te leren plassen opa, want dat kan ik zelf al op de wc, maar dan moet wel het rode verhogertje erop, anders zak ik naar beneden!" Het enige wat ik kon antwoorden was: "Ja jongen, je bent al een grote kerel."

Snel lees ik verder: "Tijs vindt voetbal met zijn vriendjes leuk en dan vooral partijtje spelen op de training. Het minst leuk vindt hij de pijn na een tackle." Natuurlijk kwam mijn kniebewoner weer met een reactie. "Had die teckel Tijs gebeten opa, wat gemeen!" "Nee jongen, Tijs bedoelt hier geen hond maar iets anders." "Jawel", zegt de 3-jarige, "een teckel is een hond, net als de Duitse herder van de buurman. Die praat geen Duits hoor opa, maar zo heet die hond, net als de krentenmik van mijn vriendje van de opvang." Ik kijk hem verbaasd aan en vraag: "Hoe ziet die hond er dan uit?" "Nou opa, die is wit met bruine vlekken!!" "Dat is geen krentenmik jongen, dat noemen ze een Dalmatiër," corrigeer ik hem. "Nee opa, mijn papa zegt dat het een krentenmik is en mijn papa weet alles!" Ik zie wel, dat verder corrigeren nutteloos is en weet hem met een lekker koekje van mijn knie te lokken, zodat ik rustig het verhaaltje over Tijs kan afmaken.

Tijs heeft geen verder familieleden die voetballen, maar wie weet worden ze zondag a.s. allemaal zo enthousiast, dat ze ook bij Beerse Boys gaan sporten. De favoriete club van Tijs is Ajax. Ik lees dat nog eens na, maar het staat er echt en dat terwijl ik die prachtige foto van Tijs naast mij heb liggen. Daarop is Tijs te zien in een prachtig PSV shirt. Misschien gaan Ajax en PSV elkaar wel helpen om Feijenoord te verslaan! Je weet maar nooit! Tijs is helemaal fan van Ronaldo, omdat die zo goed vrije trappen kan nemen.

Naast voetbal vindt Tijs hutten bouwen enorm leuk. Nou Tijs met al die sneeuw heb je jezelf goed kunnen uitleven. Je andere hobby, "fikkie stoken", zou ik dan maar niet doen als ik jou was!! Zijn favoriete You-tube kanaal is "Paraduze". Daar kijkt hij op zijn tablet altijd naar. Tijs moet er wel bij zeggen dat zijn mama geen idee heeft, wat dat is. Nou mama van Tijs, ik heb ook een paar grote kleinzoons die dat bekijken en ik kan je verklappen, dat Paraduze, de naam is van de You-tuber Rick Ruiter. Die speelt dan het spel fortnite, waarin vooral geschoten wordt. Tja toch even iets anders dan pac man, het spel dat mama vast wel zal kennen.

Tijs eet het liefst Pizza en later wil hij ook You-tuber worden. De beste speler van Beerse Boys 1 kan Tijs niet noemen, want hij weet niet wie er allemaal in dat team spelen. Nou Tijs daar gaat dus a.s. zondag verandering in komen. Dan kun je ze allemaal leren kennen. De coaches en trainers van Tijn zijn Ruud en Stijn Schilders, 2 kanjers van vrijwilligers. Tijs gaat er vanuit dat Beerse Boys 2023 goed zal beginnen en wel met een 3-0 overwinning tegen Acht. Laten we hopen dat zijn voorspelling uitkomt en we wensen hem een plezierige zondag toe als Boyke van de Week!